Universitatea Politehnica Bucureşti, precizări după incendiul de marţi
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
INCENDIU Politehnică. Intervenție de urgență / Captură Antena 3
INCENDIU Politehnică. Intervenție de urgență / Captură Antena 3
Precizări ale UPB referitoare la incendiul izbucnit în după amiaza zilei de 16.02.2021 într-una dintre clădirile Universităţii Politehnica din Bucureşti (UPB) situată în campusul universitar din Splaiul Independenţei nr. 313.

Din informaţiile pe care le avem în acest moment, incendiul a fost provocat de un echipament aflat în subsolul tehnic al clădirii Rectorat a UPB. Acesta s-a defectat, fără avea însă flacără deschisă, dar cu degajarea unei cantităţi importante de fum. Incendiul a fost prompt semnalat de către personalul de serviciu în urma declanşării sistemelor de detecţie şi avertizare la incendiu şi la faţa locului s-a deplasat un număr de peste 10 echipaje de pompieri, care au intervenit imediat. Astfel, a fost identificat exact perimetrul afectat şi incendiul a fost stins în scurt timp.

Din fericire, nu s-au înregistrat victime, pagubele materiale urmând a fi evaluate. Personalul aflat în clădire, la momentul producerii incidentului, a fost evacuat de urgenţă, conform procedurilor standard în astfel de situaţii. Nu a fost nevoie de îngrijiri medicale. Universitatea Politehnica din Bucureşti mulţumeşte ISU Bucureşti şi membrilor echipajelor de intervenţie pentru profesionalism, rapiditate şi implicare, transmite UPB.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel