Data publicării:
Universitatea Junior, iniţiativă unică la nivel naţional. Se întâmplă la Galaţi
După succesul cu U3A - Universitatea seniorilor, Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați s-a gândit să atragă în sălile de curs ale instituției și elevii din învățământul preuniversitar.
Așa că, din această toamnă, Departamentul de Formare Continuă și Transfer Tehnologic din cadrul Universității „Dunărea de Jos” din Galați va organiza, la inițiativa domnului lector universitar dr. Ionuț Mitrofan de la Facultatea de Istorie, Filosofie și Teologie, patru programe de formare continuă destinate și elevilor din învățământul preuniversitar.
Acestea vor acoperi dorința copiilor de dezvoltare a cunoștințelor în domeniul jocurilor pe calculator și al informaticii. Înscrierile au început deja, iar cursurile, derulate săptămânal, vor începe pe 15 septembrie 2019. În acest moment, la cursuri s-au înscris deja peste 20 de copii.
Ce vor putea face elevii
În primul program, intitulat Artă digitală. Proiectarea jocurilor, cei pasionați de jocurile pe calculator, vor învăța să creeze propriile personaje și jocuri. Modulul II va dezvolta aptitudinile aferente Creării de site-uri web, Modulul III - Grafica tradițională în format digital are în vedere micii artiști, iar Modulul IV se va aborda aspecte privind Modelarea și proiectarea virtuală 3D.
„Venim cu programe de formare continuă ce respectă criteriile de calitate educațională universitară, cu cadre didactice competente, bine pregătite și cu experiență în lucrul cu tinerii, cu săli dotate și echipate conform standardelor universitare. Prin „Universitatea Junior” vrem să apropiem copiii din comunitate de mediul universitar, ne dorim să păstrăm tinerii în comunitatea locală și să dezvoltăm o pepinieră de specialiști în domeniul informaticii, un domeniu de perspectivă la nivel național. Aşteptăm implicarea societății civile, a mediului de afaceri și a eventualilor sponsori, care pot ajuta în buna organizare și derulare a programelor destinate juniorilor. Consider că e un program unic în țară, ce va aduce beneficii universității, comunității locale și mediului de afaceri gălățean”, a declarat profesorul universitar doctor Silvius Stanciu, Directorul Departamentului de Formare Continuă și Transfer Tehnologic.
Vârsta minimă obligatorie
La rândul său, inițiatorul programului, lectorul universitar doctor Ionuț Mitrofan, cel care se va ocupa direct de derularea a două dintre module, a declarat: „Vârsta minimă a cursanților este de 8 ani, vom începe pregătirea copiilor de la nivel de începător cu fiecare program în parte. La modulul de Game Design vom încerca să facem o simulare de practică asemănătoare cu ce se întâmplă într-o companie de jocuri. Sperăm să creăm un joc nou, se va lucra pe echipe, unele se vor ocupa de decoruri, altele de personaje. Eu voi preda și modulul de Grafică tradițională în format digital, am avut un astfel de curs început la Centrul Cultural. La Modulul IV, realizat de doamna Iulia Danilescu, vom ajunge până la design de obiect, adică design publicitar, cursanții având posibilitatea să printeze obiecte în format 3D. Iar la Web Design, pe lângă partea de creație, prof. dr. Laura Danilescu va transmite elevilor și noțiuni de programare. Un program durează aproape un semestru, iar la final participanții vor primi certificate de absolvire”.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News