Data publicării:

Universitatea Craiova, eliminată de Maribor. Continuă coșmarul oltenilor împotriva adversarilor din fosta Iugoslavie

Autor: Alexandru Negrici | Categorie: Sport
WhatsApp
FOTO: Agerpres
FOTO: Agerpres
Joi seară, Universitatea Craiova a suferit o nouă dezamăgire în competițiile europene, fiind eliminată din Conference League de Maribor, în turul doi preliminar.

Deși scorul general al dublei manșe a fost 5-3 în favoarea slovenilor, meciul retur de la Craiova a oferit o rază de speranță pentru fanii echipei oltene. Cu toate acestea, victoria cu 3-2 de pe teren propriu nu a fost suficientă pentru a răsturna deficitul din prima manșă, pierdută cu 2-0 în Slovenia.

Partida de pe teren propriu a Universității Craiova a fost una plină de intensitate și emoții. Golurile echipei oltene au fost marcate de Mitriță în minutul 52, Sierra în minutul 72 și Koljic în minutul 90+5. De partea cealaltă, pentru Maribor, Ilicic și Jakupovic au reușit să înscrie în minutele 68 și 82, respectiv.

Universitatea Craiova:
L. Popescu – Şt. Vlădoiu, Zajkov, Sierra, Bancu – Mekvabishvili (Baiaram ’72), Oshima – Al. Creţu (Houri ’72), Mitriţă, Paradela (Ivan ’46) – Koljic.
Antrenor: Constantin Gâlcă

Maribor:
Jug – Sirvys, Vidmar, M’Bondo, Milec – Ziga Repas, Jan Repas – Barisic (Bourles ‘61), Ilicic, Bozic (Jakupovic ’75) – Beugre.
Antrenor: Ante Simundza

Meciul a fost arbitrat de Jasmin Sabotic din Luxemburg.

Craiova venea după victoria categorică împotriva CFR Cluj, cu scorul de 2-0 (0-0), duminică seara, în deplasare, într-un meci din etapa a treia a Superligii de fotbal.

Echipa antrenată de Constantin Gâlcă s-a impus atunci prin golurile marcate de Elvir Koljic (51), cu capul dintr-un corner executat de Azor Mekvabişvili, şi de Alexandru Mitriţă (90+5), din pasa lui Carlos Mora.

Universitatea a profitat de faptul că ardelenii au jucat repriza secundă în inferioritate numerică, în urma eliminării lui Mohammed Kamara (45), pentru al doilea cartonaş galben.

Coșmarul oltenilor

Istoria neagră a Universității Craiova împotriva echipelor din spațiul ex-iugoslav nu poate fi ignorată. Deși există momente de glorie și victorii izolate, trendul general este unul de eșecuri și eliminări dureroase. Înfrângerea cu Maribor subliniază necesitatea unei revizuiri strategice și a unei pregătiri mai riguroase pentru viitoarele competiții europene.

Eliminarea de către Maribor reprezintă doar cel mai recent episod dintr-o serie lungă de eșecuri ale Universității Craiova împotriva echipelor din fosta Iugoslavie. În istoria lor, oltenii au avut în mod constant dificultăți în a depăși aceste adversare, care par să le fie blestem.

Primul duel a fost împotriva celebrei Steaua Roșie Belgrad în 1975, unde Craiova a fost eliminată după un egal 1-1 la Belgrad și o înfrângere cu 3-1 acasă. De atunci, au urmat alte întâlniri nefericite, cum ar fi eliminările de către Hajduk Split în 1983 și Zeleznicar Sarajevo în 1984, ambele lăsând amintiri dureroase pentru suporterii Științei.

Chiar și în puținele ocazii în care Craiova a reușit să obțină victorii, acestea nu au fost suficiente pentru a avansa în competiții. De exemplu, în Cupa Intertoto 1997-1998, oltenii au câștigat împotriva Cukaricki Belgrad, dar nu au reușit să treacă de faza grupelor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel