Uniunea Europeană vrea noi reguli de circulaţie. Vezi ce ni se pregăteşte
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
examen_auto
examen_auto

Pentru creşterea securităţii rutiere, Uniunea Europeană doreşte introducerea unor noi reuli. Astfel, şoferii  vor trebui să susţină probe practice şi după obţinerea permisului de conducere. Consumul de alcool va fi interzis pentru anumiţi şoferi, iar copii cu vârste de până la trei ani vor trebui asiguraţi în scaune speciale în habitaclu.

În acest sens, există un set de reguli şi condiţii de securitate rutieră pentru reducerea numărului de accidente din statele UE. Forul european vrea să îmbunătăţească siguranţa celor mai vulnerabili participanţi la trafic, în special motocicliştii. Aceştia ar putea fi obligaţi să poarte veste reflectorizante pe timpul nopţii. Obligativitatea de a avea aceste veste ar putea fi implementată şi la nivelul tuturor pasagerilor automobilelor, într-un fel de kit de prim-ajutor, scrie money.ro.

Alte reguli şi condiţii:

* Mai multe probe pentru obţinerea permisului de conducere. Pregătire practică obligatorie şi după obţinerea permisului de conducere

* limită legală de alcoolemie unitară

* Utilizarea obligatorie a sistemelor de blocare a pornirii automobilelor în cazul în care şoferul a consumat alcool (pentru toate autovehiculele de transport şi marfă)

* toate maşinile trebuie echipate cu veste reflectorizante pentru toţi pasagerii. Motocicliştii vor fi obligaţi să poarte veste reflectorizante noaptea

* SMS-uri, e-mail şi alte dispozitive de conectare la internet vor fi interzise în timpul conducerii

* toţi copii cu vârste de până la trei ani vor trebui asiguraţi în scaune speciale

* nivelarea tuturor trecerilor de cale ferată

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel