Urmărește emisiunea live
Uniunea Europeană a virat Ucrainei 600 de milioane de euro ca parte a programului de asistenţă macrofinanciară
Data publicării:
Autor: Alexandru Negrici
WhatsApp
Uniunea Europeană (pexels)
Uniunea Europeană (pexels)
Uniunea Europeană a virat vineri 600 milioane de euro Ucrainei ca parte a programului de asistenţă macrofinanciară, a anunţat prim-ministrul ucrainean Denis Şmîhal, potrivit Reuters.

„Astăzi, UE a virat o nouă tranşă de 600 milioane în cadrul Programului de Asistenţă Macrofinanciară pentru Ucraina”, a informat el într-un mesaj pe Twitter.

Şmîhal a mai scris că este recunoscător Comisiei Europene şi preşedintei acesteia, Ursula von der Leyen.

'Vom învinge şi vom reconstrui Ucraina împreună', a adăugat el în mesaj.

Rusia se laudă cu o tehnică „nebună”. Vrea să se răzbune cu 12 noi baze militare după ce Finlanda şi Suedia au aderat la NATO

'Până la sfârşitul anului, 12 baze militare şi unităţi vor fi desfăşurate în Districtul militar Vest', a declarat Serghei Şoigu în faţa Consiliului Ministerului Apărării rus, fără a preciza natura acestor infrastructuri şi nici mărimea lor.

El a subliniat 'creşterea ameninţărilor militare la frontierele ruse', menţionând în special exerciţiile NATO 'Defender Europe' în curs de desfăşurare la vest şi sud-vest de Rusia, precum şi în Arctica. Altă ameninţare menţionată de Şoigu, 'candidaturile la intrarea în NATO a vecinilor noştri din apropiere, Finlanda şi Suedia'.

Preşedintele Vladimir Putin indicase că replica rusă la această extindere va fi decisă în funcţie de desfăşurările NATO în aceste ţări, dar a minimalizat importanţa acestor aderări aşteptate.

Helsinki şi Stockholm au decis să se alăture Alianţei în urma ofensivei ruse împotriva Ucrainei, considerând că Moscova este o ameninţare care durează de decenii, deşi în timpul Războiului rece cele două ţări aleseseră neutralitatea.

Rusia a afirmat că şi-a lansat ofensiva împotriva Ucrainei în acelaşi timp pentru a împiedica un pretins genocid împotriva populaţiei rusofone şi pentru a împie... (VEZI CONTINUAREA AICI)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel