Unioniștii, blocați la graniță. Apel către Guvernul României: ”Nu suntem teroriști!”
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Tudor Curtifan
WhatsApp
George Simion
George Simion
Unioniștii se află în continuare la granița Albița, unde au ajuns ieri, dar nu au fost lăsați să treacă în Republica Moldova.

Amintim că unioniștii care participă la Marșul Centenarului nu au fost lăsați să treacă granița, fiind separați ”moldovenii” de ”români”. Mai mult, cetățenilor români nu li se perminte accesul în Republica Moldova.

Unioniștii au parcurs 1200 de km pe jos și vor să ducă Flacăra Unirii la Chișinău. Aceștia au înnoptat în corturi la graniță. 

(w670) 

„Dați-ne drumul, nu suntem teroriști, dați-ne drumul, suntem unioniști”, „România n-a avut graniță la Prut” sau „UNIRE”, sunt doar câteva din scandările celor aflați în marșul de peste 1.200 de kilometri și care iată, osteniți, sunt blocați fără motiv în granița Albița.

Astăzi participanții în Marșul Centenarului încearcă din nou să treacă Prutul. Sunt peste 70 de persoane blocate de autoritățile de la Chișinău.

Motivul acestei decizii absurde? Vameșii susțin că cei care vor să treacă Prutul nu au motive întemeiate să o facă. Până în prezent Guvernul României nu a avut nicio reacție oficială cu privire la această situație revoltătoare.

George Simion, liderul unioniștilor și președintele Acțiunea 2012, face apel către autoritățile de la București să intervină și să stopeze această ”atitudine sfidătoare” a Chișinăului împotriva cetățenilor români.

„Statul de la Chișinău depinde nemijlocit de România, dar își bate joc de românism de fiecare dată când are ocazia. Suntem buni doar când dăm bani guvernanților de la Chișinău care sub nicio formă nu vor să-și piardă privilegiile. Celor de acolo le este frică de Unire pentru că asta ar însemna privilegii pe care le vor pierde”, a transmis George Simion din vama Albița.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel