UniCredit Business Integrated Solutions şi Fundaţia UniCredit au desemnat cele trei întreprinderi sociale câştigătoare în competiţia „Your Choice, Your Project”
Data publicării:
Autor: DCNews Team, michirita
WhatsApp

UniCredit Business Integrated Solutions şi Fundatia UniCredit, în parteneriat cu NESsT, au selectat trei proiecte câştigătoare în cadrul competiţiei întreprinderilor sociale „Your Choice, Your Project” din acest an, susţinută de grupul UniCredit.

“Your Choice, Your Project” se află la a doua ediţie consecutivă în România, după ce anul trecut proiectul a fost implementat de către UniCredit Ţiriac Bank, Fundaţia UniCredit şi NESsT, patru întreprinderi sociale câştigătoare beneficiind de finanţare şi consiliere.

Anul acesta, UniCredit Business Integrated Solutions – societate globală de servicii a grupului UniCredit continuă proiectul în România, în urma căruia trei intreprinderi sociale finaliste vor primi fiecare un sprijin financiar în valoare de 7.000 euro.

Proiectele beneficiare sunt: CAPDD – Peştera Meziad, MAI BINE Iaşi – CUIB şi Asociaţia Gaspar, Baltasar şi Melchior - Caravana Meşteşugurilor.

Angajatii UniCredit Business Integrated Solutions s-au implicat activ, acordând, prin votul lor, un premiu suplimentar în valoare de 2.000 euro pentru CUIB – Centrul Urban de Iniţiative Bune. Gradul de participare la vot a fost de 62%.

Cele trei proiecte câştigătoare, care au fost selectate din rândul a 12 ONG-uri şi întreprinderi sociale care au răspuns invitaţiei organizatorilor, au fost evaluate pe baza unor criterii aflate în concordanţă cu valorile şi politicile grupului UniCredit.

Rezultatele acestei noi ediţii a "Your Choice, Your Project" reprezintă o motivatie importantă pentru Fundaţia UniCredit, care de mai mulţi ani se implică în inţiative de incluziune socială în România. Mulţumită cooperării şi participării intense a colegilor din cadrul UniCredit Business Integrated Solutions, Fundaţia UniCredit a fost în măsură să valorizeze în continuare propriile actiuni în sprijinul întreprinderilor sociale, care vizează creşterea durabilă a comunităţilor dezavantajate”, a spus Maurizio Carrara, preşedintele Fundaţiei UniCredit.

Peştera Meziad este unul dintre cele mai vechi şi mai cunoscute obiective turistice de pe teritoriul României şi reprezintă una din cele mai interesante peşteri amenajate în scop turistic din carstul Munţilor Apuseni, având statut de arie naturală protejată. Proiectul asigură angajarea a încă 3 persoane din comunitatea locală, dar impactul major va fi dat de faptul că zona va fi vizitată de 15.000 – 20.000 de vizitatori anual, aceştia fiind potenţiali clienţi pentru 25 de producători şi ofertanţi de servicii locali. Întreprinderea socială va genera indirect venituri pentru 3 întreprinderi sociale din România şi 12 meşteri populari din zonă, ale căror produse se pretează vânzării ca suveniruri în cadrul punctului de vânzare de la intrarea în peşteră.

CUIB – Centrul Urban de Iniţiative Bune se doreşte a fi primul spaţiu de consum responsabil şi consolidare comunitară din România, fiind o iniţiativă a Asociaţiei Mai Bine. Proiectul asigură sprijin financiar pentru cel puţin 20 de beneficiari (15 copii cu handicap sever, 5 persoane adulte cu handicap) care vor fi îndrumate pentru realizarea de obiecte ce vor fi ulterior promovate şi valorificate), iar minimum alte 20 de întreprinderi sociale îşi vor vinde produsele în CUIB.

Caravana Meşteşugurilor îşi propune să ofere ateliere de olărit, ţesut, linogravura, fier forjat şi în alte locuri decât la sediul asociaţiei, prin achiziţionarea unei remorci personalizate şi utilarea acesteia. Veniturile astfel obţinute vor susţine consolidarea şi extinderea şcolii Agatonia, şcoală privată, fără taxă, din satul Piscu (36 km de București) unde şcoala publică a fost închisă, ajutând şi la generarea de venituri ocazionale pentru 6 meşteri din sat.

„Implicarea în acest proiect, menit să sprijine întreprinderile sociale, a fost o oportunitate de creştere semnificativă, atât pentru noi cat şi pentru colaboratorii noştri. Ţin să subliniez că această initiativă ne-a permis să dezvoltăm o mai mare sensibilitate şi înţelegere a conceptului de întreprindere socială, înţeleasă ca "investiţie durabilă în timp”; prin urmare, am realizat o trecere de la conceptul de asistenţă pasivă la un concept mai activ de sprijin în vederea reintegrării în societate”, a declarat Gabriella Golfre Andreasi, Branch Manager al Unicredit Business Integrated Solutions.

UniCredit Business Integrated Solutions a fost creată prin integrarea şi consolidarea a 16 companii din grupul UniCredit şi este dedicată furnizării de servicii în sectoarele de Tehnologia Informației şi Comunicaţiilor (ICT), Back Office şi Middle Office, Real Estate, Security şi Procurement.

Noua companie cuprinde circa 11.000 de persoane şi desfăşoară activităţi in 11 ţări: Austria, Germania, Italia, Polonia, Marea Britanie, Republica Cehă, România, Slovacia, Ungaria, Statele Unite ale Americii şi Singapore.

Serviciile sunt menite să urmeze o abordare internaţională, pentru a canaliza eficienţa şi economiile de scală, păstrand intactă o viziune clară de ansamblu asupra necesităţilor specifice locale, pentru a asigura satisfacerea clientului. Serviciile centrate pe clienţi asigură profesionalism şi competenţă şi constituie o valoare adaugată şi in ceea ce priveşte dezvoltarea personală.

Promovat de Fundaţia UniCredit, “Your Choice, Your Project” s-a derulat până în prezent în nouă din ţările în care grupul UniCredit este prezent. Acest program a primit recent o menţiune specială în cadrul “European CSR Award Scheme”, o iniţiativă promovată şi finanţată de Comisia Europeană.

Fundaţia UniCredit a fost înfiinţată în 2003, ca un centru de competenţă pentru promovarea filantropiei şi implicării civice în comunităţile locale. Proiectele implementate le oferă angajaţilor posibilitatea de a participa la o cultură a incluziunii sociale în cadrul băncii. În cei zece ani de activitate, Fundaţia a implementat peste 330 de proiecte şi iniţiative, cu un total de 85 milioane euro investite la nivel local.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel