UNICEF ne numără copiii invizibili
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
copii abandonati
copii abandonati

Copii invizibili. Adică inexistenți din punct de vedere legal, fără acte. Au fost identificați 100 în numai 20 de comune.

În acest moment nu există o cifră exactă a „copiilor invizibili” deoarece cei mai mulţi dintre ei nu figurează în evidenţa niciunui sistem. Identificarea „copiilor invizibili” este dificilă, însă prin dezvoltarea serviciilor sociale în 20 de comune (8 judeţe), s-au identificat aproximativ 100 de copii şi în unele cazuri chiar şi membrii ai familiilor lor, fără acte de identitate. Este vorba despre o campanie UNICEF, realizată cu sprijinul Societăţii Române de Radiodifuziune, în perioada 15-23 decembrie 2010. Scopul acestei campanii este de a atrage fonduri care să ajute cât mai mulţi copii să devină vizibili: să aibă certificate de naştere, să ştie când îşi serbează ziua de naştere, să fie înscrişi la medicul de familie, să existe ca persoană şi să fie valorizat de societate.

„Copiii invizibili” sunt copiii care nu „există”, care nu au acte de identitate, un nume şi nu se pot bucura de o serie de drepturi. Aceşti copii sunt cei mai vulnerabili, fiind supuşi celor mai mari riscuri: vânzare, trafic sau alte forme de exploatare. Ei nu pot avea un medic de familie, nu pot merge la grădiniţă sau la şcoală.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel