Ungaria va vota împotriva primirii Kosovo în Consiliul Europei, se laudă ministrul sârb de externe
Data publicării:
Autor: Alexandru Negrici
WhatsApp
Sursa foto Agerpres
Sursa foto Agerpres
Ministrul sârb de externe anunță că Ungaria va vota împotriva primirii Kosovo în organizaţii internaţionale unde are drept de veto.  

Ministrul sârb de externe, Ivica Dačić, a declarat la Budapesta că Ungaria va vota împotriva primirii Kosovo în organizaţii internaţionale, cum ar fi Consiliul Europei.

În declaraţia dată după vizita de o zi în Ungaria, unde s-a întâlnit cu premierul Ungariei, Viktor Orbán, şi cu ministrul maghiar de externe, Péter Szijjártó, Ivica Dačić a declarat că această poziţie a Ungariei i-a fost confirmată de nenumărate ori de oficialii maghiari.

Ivica Dačić a declarat că şi-a informat interlocutorii despre situaţia din Kosovo şi aceştia au fost interesaţi dacă (premierul Kosovo) Albin Kurti a venit cu propuneri pentru ajungerea la un acord sau dacă foloseşte incidentele pentru a submina posibilitatea ajungerii la un acord.

De asemenea, Ivica Dačić a declarat că mesajul principal al oficialilor maghiari a fost că este nevoie de colaborare, este nevoie ca Serbia şi Ungaria să caute împreună soluţii pentru probleme politice, probleme actuale de politică externă, dar şi pentru probleme din domenii precum economia şi energia.

"Ei sunt interesaţi să avem o abordare comună în domeniul energiei, să ne ajutăm unii pe alţii când este vorba de petrol, gaze naturale sau electricitate. Să avem o bună conectare a celor două sisteme energetice" - a declarat Ivica Dačić, adăugând că Serbia are cu multe state bune relaţii strategice, dar puţine sunt cele cu care are acorduri concrete, aşa cum se întâmplă cu Ungaria.

"În istoria modernă, suntem la cel mai înalt nivel al relaţiilor noastre. Aceste relaţii nu sunt bazate doar pe colaborarea privind minorităţile naţionale, ci şi pe interese comune, pe puncte de vedere comune asupra unor probleme importante de politică externă.

Relaţiile noastre sunt bazate pe nevoia de a lucra împreună pentru a depăşi mai uşor această furtună în care se află întreaga lume" - a declarat Ivica Dačić, adăugând că Ungaria este interesată de realizarea cât mai curând a unor proiecte strategice, cum ar fi căi ferate rapide şi autostrăzi, notează Rador.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel