Ungaria va deține cea mai modernă flotă de elicoptere militare din Europa Centrală și de Est. Proiect de amploare cu Airbus
Ministerul Apărării din Ungaria spune că țara va deține cea mai modernă flotă de elicoptere din Europa Centrală.
Prima flotă de elicoptere utilitare uşoare moderne H145M din Ungaria a înregistrat deja 6.000 de ore de zbor, a precizt, marţi, ministrul apărării al ţării, Tibor Benkő, după sosirea ultimului lot dintr-un total de 20 de avioane.
Gáspár Maróth, comisarul guvernamental responsabil cu dezvoltarea apărării, a explicat, în timpul unui discurs de la Baza 86 de elicoptere Szolnok, că flota de elicoptere va fi gata de serviciu dacă ar fi chemată.
El a subliniat că nu construiesc doar o forță, ci și o industrie militară în paralel, dezvăluind că cea mai recentă unitate de fabrică a Airbus va fi construită la Gyula și că vor să facă din Ungaria centrul regional pentru întreținerea și renovarea elicopterelor Airbus.
Cel mai modern și versatil elicopter de luptă
Matthieu Louvot, Vicepreședinte Executiv al Airbus și membru al Consiliului de Administrație al Airbus Helicopters, a subliniat că H145M este cel mai modern și versatil elicopter de luptă din lume, iar Forțele Armate Ungare dețin deja aceste aeronave. El a subliniat că au reușit să finalizeze acest proiect cu o viteză fără precedent.
El a adăugat că din 2023 până în 2025 vor fi livrate 16 elicoptere H225 Ungariei, care va avea cea mai modernă flotă de elicoptere din Europa Centrală și de Est. Uzina de producție de la Gyula va îndeplini cele mai moderne cerințe industriale, cu 225 de angajați, iar proiectul va demara anul acesta.
Între timp, Airbus nu numai că își construiește cea mai nouă unitate de asamblare în Ungaria, dar țara a fost selectată și pentru a găzdui centrul regional de întreținere și modernizare al consorțiului, conform RMX.
Rusia revine și spune că nu vrea ieșirea Bulgariei din NATO, dar are o problemă cu România
Ambasadorul Rusiei în Bulgaria, Eleonora Mitrofanova, a detaliat cererea Moscovei ca NATO să revină la granițele sale din 1997, subliniind că acest lucru nu implică retragerea NATO din Bulgaria, într-un interviu acordat marți postului NOVA TV.
„Nu se pune problema țărilor care au aderat la NATO după 1997 să iasă NATO. Vorbim despre retragerea contingentului militar, a bazelor și a armelor strategice staționate pe teritoriul lor din 1997. Nu vorbim despre Bulgaria pentru că în acest moment nu aveți nici baze și nici armament ofensiv strategic, dar acest lucru ar trebui să preocupe România într-o oarecare măsură“, a menționat ambasadorul (citește continuarea AICI).
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News