Ungaria va construi un oraş alimentat cu energie verde
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Ungaria intenţionează să construiască un oraş alimentat cu energie verde care va oferi locuri de muncă în domeniul horticulturii şi locuinţe, transmite Bloomberg. 

Proiectul de un miliard de euro Hegyeshalom-Bezenye va fi amplasat pe o fâşie din lunca Dunării din nord-vestul Ungariei, se va întinde pe o suprafaţă de aproximativ 500 terenuri de fotbal şi va avea facilităţi precum şcoli şi magazine, au anunţat marţi grupul de utilităţi EON SE şi dezvoltatorul imobiliar FAKT AG, iniţiatorii acestui proiect.

Acest oraş va fi alimentat în principal cu energie solară şi biogaz şi va crea până la 5.000 de locuri de muncă permanente în serele unde urmează să fie crescute legume, a declarat Nikolai Ulrich, membru în boardul FAKT. Acest dezvoltator imobiliar a încheiat un parteneriat cu grupul de utilităţi EON, cu grupul de construcţii KESZ Group şi Guvernul ungar într-un joint venture.

Acest proiect complex de infrastructură şi horticultură scoate în evidenţă 'cum o bucată de teren şi o viziune pot crea o comunitate şi o afacere ecologică de amploare', a spus Nikolai Ulrich. FAKT şi partenerii săi susţin că iniţiativa va servi ca model pentru alte zone de conversie din Europa, inclusiv regiuni carbonifere car vor să facă trecerea la energie verde. Atunci când va fi terminat, proiectul Hegyeshalom-Bezenye va include aproximativ 1.000 de locuinţe, un restaurant, hotel, staţie de tren, magazine precum şi şcoli şi facilităţi de pregătire.

Proiectul include un sistem de gestionare sustenabilă a apei iar energia termică va fi furnizată de la centrale geotermale, a mai spus Ulrich. Pe lângă majorarea producţiei Ungariei de tomate, ardei şi vinete, acest orăşel va găzdui de asemenea cea mai mare fermă piscicolă din Europa continentală unde vor fi crescuţi somni, bibani şi plătici. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel