Ungaria se teme de BLACKOUT. Mesaj ferm pentru Europa, în lupta economică cu Rusia: Aprovizionarea cu energie ar fi imposibilă
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
foto pexels
foto pexels
În timp ce Europa pregătește al zecelea pachet de sancțiuni împotriva Rusiei, Ungaria se poziționează ferm împotrivă, explicând că, dacă ar susține asemenea măsuri, ar lăsa țara în beznă. 

Ungaria nu va sprijini sancţiunile UE care vor limita cooperarea cu Rusia în domeniul nuclear, a anunţat, luni, ministrul de externe al Ungariei, Péter Szijjártó, discutând cu jurnaliştii, în timpul unei pauze a întâlnirii miniştrilor de externe ai UE la Bruxelles.

"Ungaria nu va sprijini niciun fel de măsuri de sancţiuni care ar putea să limiteze în vreun fel cooperarea cu Rusia în domeniul nuclear" - a spus Szijjártó, al cărui discurs susţinut la conferinţa de presă a fost difuzat pe postul de televiziune M1, conform Rador.

Sancțiunile ar aduce pagube enorme Ungariei

Ministrul ungar a subliniat: "Comisia Europeană, destul de evident, a început să lucreze la elaborarea celui de-al zecelea pachet de sancţiuni". Cu toate acestea, Ungaria a avertizat că nu va sprijini niciun fel de propuneri "dacă acestea vor include restricţii privind cooperarea cu Rusia în domeniul nuclear" - a spus Szijjártó. "Acest lucru ar însemna pagube enorme ţării noastre şi o încălcare a securităţii energetice a acesteia" - a subliniat el.

Este vorba de jumătate din energia furnizată Ungariei

"Am precizat că energia nucleară este necesară pentru a furniza energie Ungariei" - a spus ministrul ungar de externe, amintind că centrala nucleară Paks, care utilizează combustibil nuclear rusesc, generează jumătate din energia electrică a ţării. "Fără centrala nucleară de la Paks, aprovizionarea curentă cu energie a Ungariei ar fi imposibilă. Aşa cum fără construcţia de noi unităţi ale centralei nucleare de la Paks va fi imposibil să se garanteze securitatea aprovizionării cu energie a Ungariei în următoarele decenii" - a declarat Szijjártó. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel