Ungaria: nu dorim încă un Război Rece. Reuniune ministerială NATO la Bruxelles
Autor: Andreea Ditcov | Publicat pe: 23 Martie, 18:53
WhatsApp
Pixabay
Ministrul de Externe din Ungaria a declarat în cadrul unei reuniuni NATO la Bruxelles că nu este de dorit încă un Război Rece.

Ungaria, un membru devotat şi loial al NATO, nu doreşte încă un război rece sau animozitate între Est şi Vest, a susţinut marţi ministrul de externe ungar Peter Szijjarto, aflat la Bruxelles pentru reuniunea ministerială a NATO, informează Agerpres. Szijjarto a declarat pentru presa ungară că popoarele din Europa Centrală sunt conştiente că pacea, calmul, cooperarea civilizată şi dialogul bazat pe respect reciproc sunt bune.

Promovând interesele şi valorile noastre, trebuie să căutăm cooperarea reciproc avantajoasă şi nu inamici, a insistat şeful diplomaţiei ungare. Miniştrii de externe ai celor 30 de ţări membre ale NATO s-au reunit marţi în persoană la sediul Alianţei Nord-Atlantice pentru prima dată în mai mult de un an.

Pe agendă figurează dezbaterea unui set de propuneri pentru reforma NATO, viitorul misiunii aliate din Afganistan şi pregătirea unui viitor summit al organizaţiei. Din cauza măsurilor de izolare legate de pandemia de COVID-19, ultima întrevedere cu prezenţă fizică a miniştrilor de externe din NATO a avut loc în noiembrie 2019.

Reuniunea ministerială a NATO este programată să se încheie miercuri. 

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro