Data actualizării:
Data publicării:

Ungaria lui Viktor Orban a cauzat ''o mulţime de pagube'' de când este la conducerea Consiliului UE, acuză o superputere din Uniune

Autor: Andrei Itu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Ungaria a cauzat deja ''o mulţime de pagube'' în cele 12 zile de când această ţară asigură preşedinţia semestrială a Consiliului Uniunii Europene.

Este declarația făcută de Ministerul de Externe german, transmite Agerpres, care citează DPA. Un purtător de cuvânt al diplomaţiei germane a catalogat vizitele premierului ungar Viktor Orban la Moscova şi Beijing drept eforturi ungare solo pe care le observăm cu mare uimire şi scepticism.

Suntem acum în ziua a 12-a şi deja a cauzat o mulţime de pagube

Acesta a adăugat faptul că Viktor Orban acţionează în nume personal şi nu ca reprezentant al Uniunii Europene. Cu privire la posibile consecinţe ale acestor vizite, purtătorul de cuvânt a spus: Trebuie să vedem cum continuă preşedinţia ungară a Consiliului UE. Suntem acum în ziua a 12-a şi deja a cauzat o mulţime de pagube.

Wolfgang Buchner, purtător de cuvânt adjunct al guvernului german, a spus faptul că Viktor Orban poate călători unde doreşte. Ceea ce nu e acceptabil este faptul că el călătoreşte prin lume cu impresia că face asta în numele altora. Şi cu siguranţă va exista o discuţie despre cum să tratăm această chestiune, a adăugat el.

Viktor Orban s-a întâlnit cu Vladimir Putin și Xi Jinping înainte de Summitul NATO de la Washington

Înaintea Summitului NATO de la Washington din această săptămână, premierul Ungariei Viktor Orban s-a întâlnit cu preşedintele Rusiei Vladimir Putin la Moscova şi cu președintele Chinei Xi Jinping la Beijing. Ambele vizite au inclus discuţii privind potenţiale propuneri de pace pentru Ucraina, ţară care de peste doi ani este în război cu Rusia.

Citește și - Justificarea găsită de Viktor Orban pentru vizita surpriză în Rusia lui Vladimir Putin

Amintim faptul că Viktor Orban a trimis o scrisoare liderilor Uniunii Europene, printre care și preşedintelui Consiliului European, Charles Michel, în care și-a justificat vizita neașeptată în Rusia, relatează DPA, care a obținut copia documentului. Premierul Ungariei a enunțat impactul economic pe care războiul Ucraina - Rusia îl are asupra Uniunii. Vezi mai multe detalii despre ce a scris premierul Ungariei Viktor Orban în scrisoare, aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel