Ungaria, Bulgaria şi Cehia nu vor participa la operaţiunea militară în Libia
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
ungaria elicopter
ungaria elicopter

Ungaria, Bulgaria şi Cehia nu vor participa la operaţiunea militară în Libia, deşi susţin decizia luată în acest sens de Consiliul de Securitate al Naţiunilor Unite, anunţă ministererele de Externe din cele trei ţări.

"Nu vreau ca militarii ungari să participe la această operaţiune", a declarat şeful diplomaţiei ungare, Janos Martonyi, a cărui ţară asigură preşedinţia semestrială a Uniunii Europene, informează Mediafax. "Chiar dacă ar fi de dorit", regimul libian probabil nu va putea fi înlăturat prin această operaţiune militară, a explicat Martonyi.

"În acest moment, nu cred că Bulgaria se poate implica într-o acţiune militară directă în Libia", a reacţionat şi ministrul bulgar de Externe, Nikolai Mladenov, subliniind că Sofia va aplica "în totalitate" sancţiunile impuse regimului Muammar Kadhafi. "Bulgaria va lua parte la orice acţiune solicitată nu doar de Consiliul de Securitate ONU, dar şi de NATO şi UE, pentru distribuirea de ajutoare umanitare sau facilitarea evacurărilor", a dat asigurări Mladenov.

Cehia a anunţat că respectă rezoluţia Consiliului de Securitate pe tema Libiei, însă nu va participa la operaţiunea militară împotriva aestei ţări. "Guvernul nu ia în calcul participarea Cehiei la această operaţiune militară. Praga respectă decizia Consiliului de Securitate care va permite asigurarea protecţiei civililor libieni în faţa violenţelor sângeroase şi încălcării brutale a drepturilor omului comise în ultimele săptămâni de regimul Muammar Kadhafi", a explicat premierul ceh, Petr Necas.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel