Ungaria atacă UEFA după sancțiunea dictată pentru comportamentul fanilor maghiari: Un for jalnic și laș! Să le fie rușine!
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Ungaria atacă UEFA după sancțiunea dictată pentru comportamentul fanilor maghiari: Un for jalnic și laș! Să le fie rușine!
Ungaria atacă UEFA după sancțiunea dictată pentru comportamentul fanilor maghiari: Un for jalnic și laș! Să le fie rușine!
UEFA a decis ca selecţionata Ungariei să dispute următoarele sale două meciuri de pe teren propriu cu porţile închise, din cauza comportamentului discriminatoriu al suporterilor acestei ţări în timpul meciurilor din cadrul EURO 2020 disputate la Budapesta, a anunţat forul fotbalistic continental, citat de Reuters.

Incidentele s-au produs în timpul partidelor Ungariei din faza grupelor Campionatului European, împotriva echipelor Portugaliei, Franţei, Germaniei, toate trei disputate pe stadionul Puskas Arena.

UEFA a pedepsit Ungaria

UEFA a pedepsit Federaţia ungară de fotbal cu disputarea următoarelor trei meciuri din competiţiile UEFA cu porţile închise, însă pentru al treilea joc sancţiunea este suspendată pentru o perioadă de doi ani.

Federaţia de la Budapesta a fost condamnată, de asemenea, la plata unei amenzi de 100.000 de euro pentru comportamentul discriminatoriu al fanilor săi, care au afişat între altele bannere anti-LGBT la meciurile din cadrul competiţiei continentale.

UEFA a obligat Federaţia ungară de fotbal să afişeze un banner cu mesajul "Equal Game"

De asemenea, UEFA a obligat Federaţia ungară de fotbal să afişeze un banner cu mesajul "Equal Game" la următoarele meciuri fără spectatori ale selecţionatei sale.

Această sancţiunea forului european nu se va aplica însă la meciurile din preliminariile Cupei Mondiale ediţia 2022, organizate de FIFA şi nu de UEFA.

'For jalnic și laș. Ar trebui să le fie rușine de ei!'

Peter Szijjarto, ministrul de Externe din Ungaria, a reacționat dur pe pagina sa de Facebook, cu privire la decizia luată de UEFA. Acesta a scris: 'Comisia care ia o decizie ca aceasta face parte dintr-un for jalnic și laș. Ar trebui să le fie rușine de ei! E la fel ca în comunism: nu e nevoie de nicio dovadă, e suficient să existe rapoarte unanime', a scris Peter Szijarto, potrivit The Guardian.

Procedură disciplinară și împotriva Angliei

UEFA a anunţat joi deschiderea unei proceduri disciplinare împotriva Angliei cu privire la utilizarea de lasere şi fumigene de către suporterii săi, precum şi tulburări în timpul intonării imnului danez, în timpul semifinalei EURO 2020, de pe Wembley, de miercuri seara, împotriva Danemarcei, scrie AFP.

Cazul va fi examinat de organul de control, etică şi disciplină al organismului de conducere al fotbalului european la o dată nespecificată. Într-un comunicat de presă, UEFA menţionează că fanii Three Lions au folosit raze laser, au aprins torţe şi au fluierat la intonarea imnului danez, încălcând regulamentele în vigoare.

Selecţionata de fotbal a Angliei s-a calificat în finala EURO 2020, în urma victoriei reuşite în faţa Danemarcei, cu scorul de 2-1 (1-1, 1-1), după prelungiri, miercuri seara, pe stadionul londonez Wembley, în a doua semifinală a competiţiei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel