Data publicării:

Ungaria: Agresiunea împotriva creștinilor trebuie oprită

Autor: Ioan-Radu Gava | Categorie: Stiri
WhatsApp
sursa foto MTI
sursa foto MTI
Ministrul de externe al Ungariei, Péter Szijjártó, a opinat în favoarea creștinilor la conferința ministerială a Federaţiei Internaţionale pentru Libertatea Religioasă.

La conferinţa ministerială a Federaţiei Internaţionale pentru Libertatea Religioasă, care a avut loc online, Péter Szijjártó a spus că este o nevoie mai mare ca oricând de forţa cu care creştinismul poate construi comunităţi. “Din păcate, creştinismul continuă să fie cea mai persecutată religie din lume”, iar acest lucru nu trebuie uitat nici în această perioadă dificilă, plină de provocări, a subliniat şeful diplomaţiei ungare.

Oficialul a atras atenţia asupra faptului că, potrivit celor mai noi statistici oficiale, în întreaga lume există 260 de milioane de creştini care sunt persecutaţi, iar în acest an 3000 au fost ucişi. Potrivit ministrului, acest lucru înseamnă că vorbim despre opt creştini ucişi pe zi, totodată au avut loc 9500 de atacuri îndreptate împotriva bisericilor şi clădirilor creştine.

În opinia lui Szijjártó, europenii trebuie să fie conştienţi de faptul că “acesta nu este un fenomen îndepărtat”, ci unul care este prezent şi în Europa. Ca exemplu a menţionat atacurile îndreptate împotriva creştinilor din Franţa, atacul de la Viena şi stricăciunile cauzate statuilor din Polonia ale lui Papa Ioan Paul al II-lea.

Ministrul ungar şi-a exprimat solidaritatea cu guvernul polonez şi Biserica Catolică din Polonia, menţionând că atacurile îndreptate împotriva comunităţilor creştine trebuie oprite. Combaterea “mişcărilor extremiste anticreştine” sunt o responsabilitate comună, a spus.

Péter Szijjártó a spus că o altă provocare majoră o reprezintă măsurile restrictive necesare din cauza epidemiei de coronavirus. Acesta a subliniat că trebuie să ne asigurăm că aceste restricţii nu pun piedici în calea drepturilor comunităţilor creştine de a-şi practica religia, potrivit Hirado.hu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel