Ungaria acuză ONG-urile finanțate de Soros că realizează rapoarte la comandă pentru campania PE împotriva guvernului lui Viktor Orbán
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Ungaria acuză ONG-urile finanțate de Soros că realizează rapoarte la comandă pentru campania PE împotriva guvernului lui Viktor Orbán   /  Sursă foto: Facebook Viktor Orban
Ungaria acuză ONG-urile finanțate de Soros că realizează rapoarte la comandă pentru campania PE împotriva guvernului lui Viktor Orbán / Sursă foto: Facebook Viktor Orban
ONG-urile finanțate de George Soros creează rapoarte realizate la comandă pentru campania Parlamentului European împotriva guvernului lui Viktor Orbán, spun analiștii maghiari.

Membrii Comisiei pentru libertăți civile, justiție și afaceri interne (LIBE) a Parlamentului European au părăsit Ungaria, după o vizită de două zile de investigare a statului de drept și a standardelor democratice. Ulterior vizitei, analiștii politici au început să publice dovezi despre legăturile delegației Parlamentului European cu ONG-urile de extremă stângă și cu rețeaua lui George Soros.

Ministrul maghiar al Justiției, Judit Varga, le-a reamintit membrilor comitetului că procedura cu articolul 7 a fost inițiată de forțele politice de stânga pro-migrație cu ani în urmă, deci nu are nicio legătură cu problemele care au apărut în preznet. Pe de altă parte, grupul de reflecție conservator maghiar Századvég a publicat un raport care detaliază legăturile cu donatorii politici, precum și o istorie a angajamentului între membrii comitetului și grupurile de extrema stângă.

Potrivit studiului, grupul LIBE s-a întâlnit cu actori critici și ostili guvernului conservator maghiar, precum și cu reprezentanți ai unui număr de ONG-uri implicate politic care primesc sprijin semnificativ atât din partea Uniunii Europene, cât și din partea Fundației Open Society (OSF). Raportul detaliază relațiile acestor ONG-uri cu Comitetul LIBE și rețeaua lui George Soros.

LIBE al Parlamentului European este o comisie permanentă a organului plenar responsabil pentru libertățile civile consacrate în Carta drepturilor fundamentale a Uniunii Europene. Este adesea acuzat că și-a extins puterile dincolo de sfera sa democratică și că a intervenit în afacerile interne ale statelor membre ale UE. Mulți dintre membrii Comitetului LIBE au intrat în conflict cu guvernele de dreapta care creează politici pro valori naționale. Aceștia se bazează pe dovezile adunate de la ONG-uri de stânga, dintre care multe au produs acuzații inventate pentru a discredita țările cu conducere suverană și conservatoare, în special Polonia și Ungaria.

Ungaria are valori diferite față de Uniunea Europeană

ONG-urile se pot aștepta la compensații serioase din partea Uniunii Europene pentru această activitate. Bugetul pentru ciclul 2021-2027 alocă 1,855 miliarde EUR programului „Justiție, drepturi și valori”, în cadrul căruia ONG-urile care și-au propus să câștige influență politică și să slăbească cadrul statului național pot primi, de asemenea, un sprijin financiar semnificativ.

„Vizita de informare” a delegației s-a axat pe drepturile LGBTQ, migrația și problemele refugiaților. Ungaria și Bruxellesul au poziții foarte diferite cu privire la aceste două probleme, dar trimiterea unui grup compus în mare parte din politicieni radicali de stânga (doar doi membri fiind din grupuri conservatoare ale Parlamentului European) cunoscuți pentru atitudinea lor puternic critică față de Ungaria arată că Parlamentul European și-a făcut un scop să pedepsească Ungariei, spune raportul grupului de reflecție. 

Asociațiile din Ungaria, puternic finanțate de Fundația Open Society

Delegația și-a început seria de discuții de 48 de ore cu reprezentanți ai ONG-urilor din Ungaria, inclusiv Azil: Asociația pentru Asistența Migranților, Amnesty International Ungaria, Comitetul Maghiar Helsinki, Societatea pentru Drepturile Libertății, Transparency International Ungaria și grupurile LGBT. Asociere. Cele mai multe dintre acestea au legături cu George Soros și Fundația Open Society (OSF). Prin OSF, oligarhul George Soros a sprijinit activitățile Azil cu 21.000 de dolari, în timp ce în 2016, OSF a dat asociației încă 68.739 de dolari, susține raportul Századvég.

Între 2016 și 2019, Amnesty International a primit aproape 10 milioane de dolari de la OSF. Unitatea Comisiei Europene privind justiția și politica consumatorilor (DG JUST) este responsabilă de politicile de justiție, drepturile consumatorilor și egalitatea de gen. Comitetul maghiar de la Helsinki a primit o subvenție de 180 milioane HUF de la DG JUST în 2020, în timp ce au primit încă 320 milioane HUF în 2019 de la OSF.

În perioada 2018-2019, Transparency International Hungary a primit 156.000 de dolari de la OSF pentru a combate corupția și abuzul de putere. În cele din urmă, un altul dintre cei care au ajutat LIBE în misiunea lor de constatare a faptelor, Asociația Maghiară LGBT, a primit 55,6 milioane HUF în 2018. Prin urmare, toate aceste organizații au un interes personal în susținerea narațiunii critice împotriva Ungariei pentru care PE va vota fără îndoială înainte de a iniția procedurile prevăzute la articolul 7 împotriva țării conservatoare, mai precizează rapoartele maghiare, potrivit RMX.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel