Ungaria a trimis o unitate anti-teroristă în Ucraina
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
O unitate specială anti-teroristă a fost dislocată în Ungaria după ce Budapesta a aflat că un cetățean maghiar a fost capturat de bărbați înarmați neidentificați într-o "zonă de conflict" ucraineană, potrivit presei locale, citate de Russia Today.

O unitate specială a Centrului Anti-Terorist al Ungariei (TEK) a ajuns într-o zonă din Ucraina pentru a extrage un cetățean ungar capturat, a declarat directorul general al TEK, Janos Hajdu, pentru postul local ATV.

Potrivit lui Hajdu, bărbatul, care lucrează pentru o companie ucraineană, era în timpul serviciului și conducea o mașină într-o "zonă de conflict" din Ucraina, când a fost oprit și reținut de bărbați înarmați.

Deși circumstanțele sunt deocamdată neclare, Hajdu a adăugat că nu pare o luare de ostatici "clasică", pentru că nimeni nu a cerut o recompensă pentru eliberarea maghiarului. Citând canale operaționale, directorul TEK a precizat că bărbatul se află în stare bună, dar este ținut în detenție de către răpitorii săi.

Pentru a asigura eliberarea maghiarului, o unitate specială a TEK a fost "imediat" trimisă în Ucraina sub tratatele Kievului cu Ungaria, membru NATO, UE și OSCE.

Oficialul ungar nu a vrut să speculeze pe marginea duratei operațiunii, spunând că aceasta s-ar putea întinde între câteva ore și câteva luni.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel