Data publicării:

UNESCO: 24 000 de hectare de pădure incluse în patrimoniul mondial

Autor: Bogdan Bolojan | Categorie: Stiri
WhatsApp

Peste 24.000 de hectare de păduri valoroase de fag din România au fost incluse în Patrimoniul Mondial Natural al UNESCO, cu prilejul celei de-a 41-a sesiuni a Comitetului Patrimoniului Mondial al UNESCO, care s-a desfășurat vineri la Cracovia, în Polonia, a anunțat, luni, Regia Națională a Pădurilor - Romsilva.

Din cele 24.679,4 hectare de păduri virgine de fag declarate sit al Patrimoniului Mondial Natural al UNESCO, 24.341,3 de hectare se află în proprietatea publică a statului și sunt administrate de Romsilva, iar 338,1 se află în proprietate privată.

Cele șapte situri aflate în administrarea Romsilva sunt în Parcul Național Domogled — Valea Cernei, cu o suprafață de 10.321,7 hectare, în Parcul Național Semenic — Cheile Carașului, cu 4.278,3 hectare, în Parcul Național Cheile Nerei — Beușnița, 4.294,2 de hectare, în Parcul Național Cozia, cu 3.411,1 hectare, și trei alte situri, Codrii seculari Slătioara, de 609,8 hectare, Groșii Țibleșului, de 346,3 hectare, și codrii Strâmbu-Băiuți, cu 630 de hectare. În plus, a fost selectat și Codrul secular Șinca, de 338,1 hectare, aflat în proprietatea Primăriei Șinca din județul Brașov.

"Inițiativa includerii acestor situri în Patrimoniul Mondial Natural al UNESCO aparține Ministerului Apelor și Pădurilor, acum trei ani fiind semnat un protocol de colaborare cu Regia Națională a Pădurilor — Romsilva, Institutul Național de Cercetare — Dezvoltare în Silvicultură 'Marin Drăcea' și organizațiile de mediu WWF — Programul Dunăre — Carpați și Greenpeace România. Partenerii în proiect au identificat inițial 25 de situri, fiind selectate în final opt situri valoroase", arată Romsilva.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel