Unele produsele cosmetice nu funcționează după 40 de ani. Iată cu ce le poți înlocui
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Unele produsele cosmetice nu funcționează după 40 de ani. Iată cu ce le poți înlocui. Sursa foto: freepik.com
Unele produsele cosmetice nu funcționează după 40 de ani. Iată cu ce le poți înlocui. Sursa foto: freepik.com
Multe femei visează să-și păstreze tinerețea mai mult timp și folosesc în mod activ cosmetice anti-îmbătrânire.

De altfel, cosmeticele anti-îmbătrânire se vând întotdeauna cel mai bine, promițând să salveze femeile de toate schimbările legate de vârstă. Cu toate acestea, multe dintre aceste produse nu sunt eficiente.

După 40 de ani, pielea începe să se schimbe încet. Treptat, își pierde elasticitatea, ridurile devin mai adânci. Producția de colagen și elastină este semnificativ redusă. Din acest motiv, ovalul clar al feței se pierde și unele zone ale pielii se lasă. Toate aceste schimbări pot determina o femeie să cumpere produse scumpe, dar inutile, care nu vor aduce niciun efect. 

Cremă pe bază de ierburi și uleiuri naturale. Trei rețete simple

Există o concepție greșită că femeile mai în vârstă trebuie să folosească creme cât mai grase. De fapt, o cremă pe bază de ulei este principalul dușman al unei femei trecute de 40 de ani. Datorită texturii sale, crema nu poate pătrunde adânc în dermă și rămâne la suprafața pielii. Din această cauză, porii sunt înfundați. Acest lucru încetinește procesul de regenerare, schimbul celular și creșterea proteinelor. Din care putem concluziona că o astfel de cremă nu face decât să accelereze îmbătrânirea pielii.

Ce trebuie să faci? Alege o cremă în funcție de tipul de ten și nu după alte criterii. Pentru a face acest lucru, poți vizita un cosmetolog și împreună să alegeți un produs care va hidrata și hrăni derma.

Părul ondulat poate fi îndreptat cu o mască simplă. Urmează această rețetă japoneză

Curățarea competentă și temeinică a pielii este importantă la orice vârstă. După 40, însă, devine critică, dar acesta nu este un motiv pentru a folosi mijloace agresive. Cel mai bine este să alege o spumă moale de curățare care să nu astupe porii. O opțiune bună ar fi uleiul hidrofil.  

Masajul antiaging a devenit  foarte popular. Dar această procedură nu poate elimina complet ridurile. Desigur, masajul ajută la îmbunătățirea fluxului sanguin, elimină oboseala și tonifică pielea. Dar nu trebuie să te aștepți la niciun efect de întinerire, deoarece manipulările simple nu pot inversa procesele biologice.

Dar nu trebuie să renunț la un masaj, pe care îl poți face acasă. Cumpără o racletă sau o rolă de cuarț. Acest masaj îndepărtează foarte repede oboseala.  

Buzele vor fi mai pline și mai senzuale fără o intervenție chirurgicală: încearcă șase remedii simple

Nu este necesar să cheltui jumătate din salariu pe produse cosmetice pentru a arăta bine. La urma urmei, vârsta este firească. Nu este nimic în neregulă cu ridurile sau părul cărunt. Acestea sunt doar schimbări biologice pe care nimeni nu le poate opri. Deci, de ce să nu le accepți, în loc să lupți cu ele? Multe femei au demonstrat că este posibil să îmbătrânim frumos și natural.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel