Unele gospodine pun sare în tigaie, înainte de a prăji ceva: iată care este explicația
Autor: Nicoleta Baciu | Publicat pe: 15 iul 2022, 11:53
WhatsApp
Unele gospodinele pun sare în tigaie, înainte de a prăji ceva - iată care este explicația. Sursa - Pexels
Unele gospodinele pun sare în tigaie, înainte de a prăji ceva - iată care este explicația. Sursa - Pexels
Foarte des, pregătirea unor bucate ne dă bătăi de cap, mai ales când trebuie să prăjim ceva: totul este din cauza uleiului încins, care stropește nu doar aragazul, dar și mâinile noastre.    

Cum poate fi evitat acest lucru? Ne ajută un condiment care este prezent în fiecare bucătărie: sarea. Sarea oprește stropii de ulei fierbinte. Rețineți că, pe lângă sare, un alt produs din bucătărie ne poate ajuta. Vorbim despre oțet. 

Cum poți înlocui sarea în bucătărie? Iată cele mai accesibile produse, cu care nu vei da greș  

Ce trebuie să faceți pentru ca uleiul să nu ne stropească în timpul prăjirii? Înainte de a turna ulei de floarea soarelui în tigaie, prăjiți 2 lingurițe de sare. Cristalele albe vor absorbi tot excesul de umiditate, iar prăjirea ulterioară va deveni mult mai sigură.

Un alt truc este să folosiți oțet: umeziți o cârpă sau un tampon de bumbac cu oțet și ștergeți interiorul tigăii până se usucă bine.

De asemenea, merită să ne amintim că nu puteți folosi imediat uleiul care tocmai a fost scos din frigider. Așteptați ca uleiul să ajungă la temperatura camerei înainte de a începe să gătiți. 

 

BONUS. Tigaia arsă poate arăta ca nouă: acest remediu al bunicii ne salvează de fiecare dată

 

Mai devreme sau mai târziu, orice vas din bucătărie se murdărește atât de mult încât nu mai poate fi curățat în mod tradițional, folosind un burete și un detergent cumpărat din magazin. 

Acest lucru este valabil, mai ales, pentru oalele și tigăile, care sunt în permanență în contact cu grăsimea și focul. Puține gospodine știu că nu este chiar atât de greu să curăți o tigaie murdară până când aceasta va străluci.

Mucegaiul din dulapuri poate fi eliminat cu acest produs ieftin, util și pentru pereții și cabina de duș

Nimic nu este mai deranjant în bucătărie ca o tigaie murdară! Mai devreme sau mai târziu, detergenții și bureții obișnuiți devin neputincioși împotriva grăsimii arse. Nici măcar un burete de metal  nu ne ajută într-o astfel de situație. Indiferent de metodele folosite, murdăria se dovedește a fi mai puternică. Pentru a scăpa de ea va trebui să folosim rețetele bunicii. 

Cum să scapi rapid de mirosul neplăcut din mașina de spălat cu câțiva bănuți 

Deci, pentru a curăța tigaia arsă, vom avea nevoie de următoarele lucruri: carbonat de sodiu - 300 de grame, adeziv silicat - 1 pahar, ulei vegetal - 1 pahar, săpun de rufe - 1 bucată.  De asemenea, aveți nevoie de o oală suficient de mare, în care veți pune vasele murdare. 

Luăm recipientul gol și îl umplem cu apă până la 2/3 din volum. Adăugați în apă toate ingredientele enumerate mai sus. Săpunul de casă trebuie dat prin răzătoare. Apa cu ingredientele adăugate trebuie dată în clocot, amestecând constant conținutul.

Plantele tale suferă de căldură? Rezolvă problema în câțiva pași simpli cu această metodă originală

Asigurați-vă că săpunul de rufe s-a dizolvat. Când soluția dă în clocot, punem în oală tigaia arsă. Așteptați 5-7 minute, apoi scoateți tigaia și încercați să ștergeți grăsimea.

Dacă grăsimea arsă nu cade, mai lăsați tigaia în oală încă 5-10 minute, apoi verificați din nou. Grăsimea se va desprinde ușor.

 

BONUS. Cum poți spăla vasele murdare de grăsime în apă rece: ai nevoie doar de un singur produs din cămară  

 

Spălarea vaselor necesită mult timp și efort. Mai ales când trebuie să speli farfurii, oale și tigăi, pline de grăsime, în apă rece.

Însă există un truc care vă ajută să eliminați perfect grăsimea chiar cu apă rece. Pentru a spăla rapid și ușor ustensilele de bucătărie de grăsime, gospodinele cu experiență folosesc pudră de muștar. Acest produs ecologic nu necesită clătire temeinică și, de asemenea, nu usucă pielea mâinilor și nu dăunează unghiilor.

Știați că puteți folosi congelatorul nu doar pentru depozitarea alimentelor?

Turnați pudra de muștar într-un recipient în care va fi ușor să înmuiați un burete umed. Udați farfuria cu apă, apoi ștergeți-o cu buretele înmuiat în muștar.

Lăsați câteva minute ca muștarul să acționeze, apoi clătiți. Pentru a ușura procesul, pulberea de muștar poate fi transformată într-o pastă groasă.

 

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?