Unde va ajunge prețul Bitcoin în 2024 - ce previziuni dau experții?
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Sursa foto: Pexels (David McBee)
Sursa foto: Pexels (David McBee)
Odată cu dezvoltarea pieței criptomonedelor, atenția investitorilor se îndreaptă din ce în ce mai mult către perspectivele monedelor digitale, în special către Bitcoin. Am adunat opiniile diverșilor experți și am oferit o imagine de ansamblu a așteptărilor privind dinamica celei mai mari criptomonede.

Pe parcursul anului 2023, Bitcoin a înregistrat un raliu impresionant, crescându-și valoarea cu 152%. Principalul eveniment care va determina prețul Bitcoin în 2024 este așteptat în primăvară. Este vorba despre Halving (înjumătățire), în urma căruia emiterea de noi monede va fi redusă la jumătate. Referindu-se la datele istorice, experții implicați în previziunea criptomonedelor consideră că acesta ar putea fi un moment favorabil pentru creșterea valorii BTC. Astfel, după Halving-ul din mai 2020, prețurile au crescut cu peste 200% până la sfârșitul anului. 

Fondatorul Skybridge Capital, Anthony Scaramucci, prezice o creștere impresionantă a BTC în 2024 și în anii următori. Conform predicției sale, prețul Bitcoin va ajunge la cel puțin 170.000 de dolari în termen de 18 luni de la înjumătățirea din aprilie.

La începutul anului, a avut loc un alt eveniment important care va contribui la creșterea criptomonedei principale. Comisia pentru Valori Mobiliare și Burse din SUA a aprobat 11 cereri pentru ETF-uri Bitcoin cu livrare efectivă, ceea ce este considerat un pas către punerea Bitcoin la dispoziția unui public mai larg de investiții. Potrivit lui Nicholas Skiberras, analist senior la Collective Shift, aprobarea (ETF) ar putea canaliza între 30 și 300 de miliarde de dolari în Bitcoin.

Ben Weiss, co-fondator al furnizorului de ATM-uri cripto CoinFlip, consideră, de asemenea, că aprobările ETF-urilor și viitorul halving ar putea face din 2024 un an record pentru criptomoneda de top, prețul său depășind valoarea de șase cifre.

În același timp, Carol Alexander, profesor de finanțe la Universitatea din Sussex, subliniază că prețul bitcoin după aprobarea ETF-ului va depinde de capacitatea furnizorilor de ETF-uri (cum ar fi Blackrock și Fidelity) de a proteja formatorii de piață de manipularea prețurilor pe burse. Până la sfârșitul anului 2024, prețul ar putea depăși 100.000 de dolari, dar numai dacă algoritmii makeri-lor Blackrock și Fidelity vor putea reduce volatilitatea.” – a concluzionat Alexander.

James Butterfill, șeful departamentului de cercetare de la CoinShares, recomandă, de asemenea, să se acorde atenție factorilor dincolo de halving, care, în opinia sa, este deja încorporat în valoarea bitcoin. Butterfill crede că reducerile de dobândă ale băncilor centrale ar putea juca un rol crucial în stimularea prețului BTC. Martin Lineweber, specialist în active digitale la MarketVector Indexes, este convins că politicile sistemului rezervelor Federale și poziția generală a guvernului vor juca un rol semnificativ în modelarea peisajului pieței criptomonedelor. El crede că ratele mai mici vor face ca împrumuturile să fie mai accesibile, ceea ce ar putea susține și mai mult activele speculative precum bitcoin, deoarece acestea cresc de obicei toleranța la risc a investitorilor.

Dacă vorbim despre previziuni mai ambițioase. Seth Ginns, managing partner la fondul de capital de risc CoinFund, a declarat că bitcoin ar putea atinge pragul de 1 milion de dolari pe monedă în următorul ciclu, dar a exprimat o "așteptare mai rezonabilă" pentru anul 2024 plasându-l în intervalul 250.000 - 500.000 de dolari.

Katie Wood, CEO al Ark Invest, a prezis că prețul Bitcoin ar putea ajunge la 1,48 milioane de dolari până în 2030. Dacă luăm această prognoză și facem calculul înapoi în timp, putem presupune că până în 2025, prețul Bitcoin ar putea ajunge la aproximativ 150.000 - 200.000 USD, la o rată de creștere stabilă și consistentă.

Astfel, piața este optimistă cu privire la prețul Bitcoin în 2024. Cu toate acestea, este important să ne amintim că diverși factori, cum ar fi acțiunile de reglementare și incertitudinile economice, pot afecta aceste cifre. 

Presupunerile încă optimiste, dar mai realiste, sunt că în 2024 bitcoin va depăși maximul istoric de aproape 69.000 de dolari și va stabili un nou maxim istoric. Prognoza de la ChatGPT este de la 60.000 USD la 90.000 USD pe 1 BTC în 2024.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel