Data publicării:

Unde și cum se pot plăti contravențiile de circulație

Autor: Crişan Andreescu, crisan_andreescu | Categorie: Arhiva
WhatsApp
amenzi
amenzi
Odată cu majorarea salariului minim pe economie a crescut și valoarea  punctului de amendă. Șoferii contravenienți au mai multe modalități de plată în termenul legii.

Amenzile privind circulaţia pe drumurile publice se fac venit integral la bugetele locale şi se achită la Casa de Economii şi Consemnaţiuni– CEC- S.A., la casieriile autorităţilor administraţiei publice locale ori ale altor instituţii publice abilitate să administreze veniturile publice locale, indiferent de localitatea pe a cărei rază funcţionează acestea, de cetăţenia, domiciliul, sau de reşedinţa contravenientului ori de locul săvârşirii contravenţiei, precum şi la ghişeul unic din punctele de trecere a frontierei de stat a României.

Costatarea contravențiilor se poate face şi fără oprirea contravenientului, precum şi în lipsa acestuia, dacă săvârşirea contravenţiilor este probată cu un mijloc tehnic certificat, potrivit legii, din dotarea poliţiei. În aceste situaţii, procesul-verbal se comunică de către agentul constatator, prin poştă, în termen de cel mult o lună de la data încheierii. Contravenientul, cu excepţia persoanei juridice, poate achita în termen de cel mult 2 zile lucrătoare de la data încheierii procesului-verbal ori, după caz, de la data comunicării acestuia, jumătate din minimul amenzii prevăzute în actul normativ, agentul constatator făcând menţiune despre această posibilitate în procesul-verbal.Citește mai multe pe legestart 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel