Unde se află singura închisoare "păzită" de... gâște. "Sunt mai bune decât câinii!"
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
foto: Freepik
foto: Freepik
Cei mai buni paznici sunt, se pare, gâștele. Imediat cum simt o prezență străină în preajmă, păsările încep să facă foarte mult zgomot, mai ceva ca niște câini de pază.

O închisoare din statul Santa Catarina din Brazilia este supravegheată de un stol de gâște, scrie The Gazette. Păsările patrulează în permanență în perimetrul penitenciarului, între gardul interior și zidul principal al clădirii, pe un spațiu verde unde se și răsfață dar își îndeplinesc cu succes și "misiunea": aceea de paznici.

Personalul spune că vigilența gâștelor le face să fie niște animale de pază excelente, chiar mai bune decât câinii. „Avem supraveghere electronică, personal pentru supraveghere și, în cele din urmă, gâștele care au înlocuit câinii”, a transmis directorul închisorii, Marcos Roberto de Souza.

Paznicii înaripați au primit și nume. Șeful este gâscanul Piu-Piu. I se zice așa pentru că atunci când ofițerii îi strigă numele, scoate un sunet ciudat, ca un piuit dar mai sonor, precum o "alarmă" - spune angajații penitenciarului.

Souza a subliniat că îngrijirea unui stol de gâște este mai accesibilă decât creșterea câinilor. În plus, la fiecare zgomot, "paznicii" se activează instant și încep să-i alerteze pe toți. „Noaptea este foarte liniște. Chiar și în timpul zilei, după cum puteți vedea, este un loc foarte liniștit, iar noaptea și mai liniște… Spațiul favorizează acest tip de securitate în ceea ce privește gâștele”, a declarat Souza pentru sursa citată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel