Unde se află ACUM Regina Marii Britanii. A plecat cu elicopterul de la Castelul Windsor
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Irina Constantin
WhatsApp
foto ilustrativ pexels
foto ilustrativ pexels
Majestatea Sa, Regina Elisabeta a II-a, a plecat, într-un elicopter, de la Castelul Windsor. 

În vârstă de 95 de ani, Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a plecat de la castel și a ajuns în Sandringham, pentru prima vizită prelungită de la moartea Prințului Philip. Majestatea Sa a călătorit de la Castelul Windsor la Norfolk cu un elicopter. 

The Sun a publicat imagini cu Regina. Vezi aici

Mai aproape de amintirea Prințului Philip

Regina Marii Britanii ar urma să stea pentru câteva săptămâni la Sandringham, la Wood Farm (Ferma de Lemn trad. n.r), unde Prințul Philip obișnuia să-și petreacă timpul, după retragere. 

De cel puțin două ori a călătorit Regina la Sandringham de la moartea Prințului Philip, dar acum este prima sa ședere extinsă. Se pare că monarha plănuiește să-și amintească, în mod privat, de Ducele de Edinburgh și de tatăl său, care a murit în urmă cu 70 de ani, în 6 februarie 1952, catapultând-o pe Elisabeta pe tronul Marii Britanii la doar 25 de ani, scrie SkyNews

Primul monarh britanic care va sărbători un Jubileu de Platină

În 6 ianuarie, Regina Elisabeta a II-a va deveni și primul monarh britanic care va sărbători un Jubileu de Platină, marcând, astfel, 70 de ani de domnie. La fel ca-n cazul Jubileelor de Aur și de Diamant ale Reginei, acest moment va fi celebrat în iunie, în prima săptămână a lunii. 

Regina Elisabeta a II-a trăiește, pentru prima dată, acest moment singură, așa cum, pentru prima dată, a trăit Crăciunul fără Ducele de Edinburgh, cel care i-a fost soț pentru mai bine de 73 de ani. A murit în 9 aprilie, anul trecut.

Primul Crăciun fără Prințul Philip, fără fast

Primul Crăciun fără Prințul Philip a fost unul pe care Regina nu l-a petrecut așa cum obișnuia, în mod tradițional. Dacă în anii anteriori, Regina își găzduia familia la moșia Norfolk în timpul perioadei festive, iar membrii regali mergeau împreună la biserică pe 25 decembrie, anul acesta n-a mai fost așa. Regina a decis, la începutul lunii decembrie, să rămână la Windsor, din cauza pandemiei. Un purtător de cuvânt a spus că Regina Elisabeta a II-a și-a petrecut Crăciunul cu Prințul de Wales și Ducesa de Cornwall.

Chiar dacă a avut o aparență puternică, după moartea celui care i-a fost soț atâția ani, sănătatea Reginei Elisabeta a II-a a devenit fragilă, atât de fragilă încât, încă din toamna anului trecut, Regina este nevoită să aibă perioade mari de absență. De altfel, foarte puțin i-a mai încântat de cetățenii englezi cu prezența sa. Nu a participat la evenimente importante pentru Casa Regală britanică, a fost internată în spital și s-a întors cu ordin de odihnă din partea medicilor, fiind sfătuită să îndeplinească doar sarcini ușoare. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel