Unde găsești teatru de calitate în București. „Sală de 80 de oameni. Din ce-or trăi oamenii ăștia? Doamne ajută-i! Foarte frumos!”
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/
Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/
Teatrul mic încă trăiește în România și, cu două spectacole pe zi, nu dă semne că dispare undeva.

Jurnalistul Val Vâlcu și sociologul Alfred Bulai au discutat la podcastul-emisiune Nod în papură de la DC News TV despre fezabilitatea teatrelor mici din România.

Surpriză pe Bulevardul Dacia: Teatrul în Culise

„Am avut parte de o surpriză extraordinar de plăcută. Într-o zonă veche de case din centru, de pe lângă Bulevardul Dacia, am dat de Teatrul în Culise. Mă duc și erau două spectacole, unul de la 18, unul de la 21. Extraordinar!

Sală mică, 80 de oameni, totul privat. Era o listă, aveau ziua și spectacolul, n-am apucat să mă uit că nu mai era vreme. Deci se dezvoltă teatrul în România, am auzit de Teatrul Nou pe undeva prin Sectorul 4.

Din ce-or trăi oamenii ăștia? Sunt 80 de locuri și chiar dacă joacă ei două spectacole pe zi, ceea ce la teatrele de stat n-ai să vezi, Doamne ajută-i. Foarte frumos, profesioniști adevărați”, a spus plăcut surprins Val Vâlcu.

Cum este teatrul în țările înalt dezvoltate

„E și multă pasiune. Fenomenul se întâmplă și la alții. Dacă te uiți și la Londra, capitala teatrului, sau în Statele Unite, cele mai multe sunt teatre mici. Doar cei foarte mari joacă în teatre mari. Ajung și mari, câteodată, din teatre mici. Fac o piesă în 4-6 săptămâni - nu repetăm un an la o singură piesă. Prima lectură, a doua lectură și deja o jucăm pe scenă”, a răspuns Alfred Bulai.

VIDEO

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel