UNDE și CÂND are loc Târgul Naţional al Mierii
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andreea Marinas
WhatsApp
Bucureştenii sunt aşteptaţi la Târgul Naţional al Mierii în acest weekend.
Târgul Naţional al Mierii, un eveniment dedicat consumatorilor de produse apicole, va reuni la actuala ediţie 114 apicultori din toate colţurile ţării, acesta fiind organizat de către Asociaţia Crescătorilor de Albine din România (ACA), în perioada 31 martie - 2 aprilie 2017, pe Platforma Apicolă Băneasa. 

Expozanţii prezenţi vor etala o gamă extrem de diversificată, de la diverse sortimente de miere şi produse apicole obţinute direct din stupină până la produse condiţionate sau alte preparate derivate - suplimente nutritive, medicamente, cosmetice. 

[citeste si]

De asemenea, de acest târg vor putea beneficia şi apicultorii deoarece vor fi prezente şi produsele dedicate acestora - stupi şi componente, utilaje şi alte echipamente apicole, produse pentru sănătatea albinelor, produse pentru nutriţie, cărţi de specialitate, informează Agerpres. 

România produce, în medie, 22.000 de tone de miere anual, clasându-se pe locul patru în Europa, şi deţine un efectiv de 1,47 milioane de familii de albine. La nivel naţional sunt înregistraţi în jur de 40.000 de apicultori, peste 60% dintre aceştia fiind membrii ACA, cu un efectiv de 900.000 de familii de albine. 

ACA este o asociaţie înfiinţată în 1958, singura cu acoperire naţională, care are 40 de filiale judeţene şi societăţi comerciale de desfacere pentru aprovizionarea apicultorilor cu toate echipamentele şi materialul genetic necesar.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel