Unde găsești cea mai ieftină benzină/motorină. Vezi aici
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Isabella Mendes)
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Isabella Mendes)
Vrei să afli unde găsești cea mai ieftină benzină/motorină? Iată cum poți face acest lucru...

Pentru a afla unde sunt cei mai ieftini combustibili, poți folosi Monitorul Prețurilor, lansat de Consiliul Concurențe, care monitorizează prețurile din toată țara. Tot ce ai de făcut este să accesezi site-ul www.monitorulpreturilor.info și să selectezi "Carburanţi auto". Aplicaţia va localiza zona în care te afli. Selectezi tipul de carburant: benzină standard, benzină premium, motorină standard, motorină premium, GPL sau încărcare electrică.

Aplicația va afișa mai multe filtre de căutare:

- distanţa în jurul locaţiei curente (locul în care se află persoana care a accesat platforma)

- în jurul unei locaţii selectate

- într-o localitate

- pe un traseu selectat:

Apoi, vor fi afișate toate staţiile, distanţa până la fiecare dintre ele şi preţul (lei/l). De asemenea, există posibilitatea de căutare în funcţie de serviciile oferite de staţia de comercializare a carburanţilor sau de rețeaua preferată.

Cîțu și Ciolacu, promisiune comună: 8 lei/litru

Vineri, 11 martie 2022, Florin Cîțu, președintele Senatului, și Marcel Ciolacu, președintele Camerei Deputaților - au dat asigurări cu privire la situația combustibilului, dar și cu privire la criza din energie. 

Conform celor doi, arată corespondența jurnalistului DCNews, Crișan Andreescu, se încearcă, de la nivel guvernamental, ca prețul la pompă al combustibilului să fie stabilizat la 8 lei/litru.  De asemenea, ei au vorbit despre deschiderea unei centrale pe cărbune din România, cea care aparține de Compania Națională a Lignitului Oltenia. Și ministrul Mediului a vorbit miercuri și joi despre redeschiderea centralelor pe cărbune, în România, pentru câteva luni. De asemenea, cei doi lideri, care sunt și lideri de partid, au vorbit despre deschiderea unor hidrocentrale care sunt în stadiu avansat de construcție. 

”Trebuie repornite centralele termice pe cărbune” este semnalul dat de Tanczos Barna. Întrebat, la Digi24, până când vor fi repornite centralele pe cărbune, ministrul Mediului afirmă că ”nu s-a stabilit o perioadă, vorbim de luni de zile și vedem ce se va întâmpla în această perioadă în care toți caută soluții pentru creșterea capacității de producție”. 

Isteria cozilor la benzinării a început după ce o stație de combustibil din Beiuș a afișat prețul de 11,1 lei/litru, atât la benzină, cât și la motorină. Ulterior, reprezentanții MOL au transmis faptul că stația respectivă are propria politică comercială peste care compania nu poate interveni. Prin intermediul unui comunicat de presă, MOL România a anunțat, joi, că se delimitează de orice practică anticoncurențială și de orice informații care ar putea genera panică în rândul populației.

Patronul benzinăriei care a făcut litrul de carburant 11 lei, primele explicaţii. Staţia, amendată cu 35.000 lei

Totodată, reprezentanții companiei explică faptul că nu poate interveni peste strategia economică a stațiilor partenere, precum cea din Beiuș.

"În România, MOL are două modele de operare, stațiile proprii și stațiile MOL Partener, în regim de franciză, care vând carburanți MOL (au statutul de competitori direcți pentru stațiile proprii) și au o politică comercială proprie, în care MOL nu intervine, conform normelor legale în vigoare. Așa se explică situația prețului practicat în stația MOL Partener din Beiuș și care, de altfel, nu a fost una singulară, mai multe stații aparținând și altor companii cu același profil, având o practică asemănătoare. Astfel, rețeaua MOL România nu are control asupra prețurilor practicate de stația din Beiuș sau de ceilalți parteneri-franciză”, au transmis joi, reprezentanții MOL România Petroleum Products SRL, scrie Mediafax.

Stația de la Beiuș, de unde a pornit întreaga isterie privind prețurile mari la combustibil, după ce a vândut carburant la prețul de 11 lei per litru, a fost amendată cu 35.000 de lei, a anunțat, joi, Dan Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al Guvernului României.

Citeşte mai departe>>

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel