Undă verde la demonstrații în Franța. Decizia unei instanțe
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Foto ilustrativ/Pixabay
Foto ilustrativ/Pixabay
O instanță din Franța ridică interdicția demonstrațiilor impusă de autorități. 

Un judecător pentru cazuri urgente din Consiliul de Stat, cea mai înaltă instanţă administrativă din Franţa, a suspendat sâmbătă interdicţia demonstraţiilor, instituită de autorităţi în cadrul măsurilor de combatere a epidemiei de coronavirus, informează dpa, scrie Agerpres. 

Magistratul a dat câştig de cauză reclamanţilor - o persoană fizică şi mai multe sindicate - care au susţinut că interdicţia generală constituie un amestec disproporţionat într-un drept fundamental.

Au avut loc demonstrații



În ciuda interdicţiei, în Franţa au avut loc recent mai multe demonstraţii, inclusiv două proteste de amploare mai mare împotriva violenţei poliţiei, precum şi o contramanifestaţie a agenţilor de poliţie. Chiar sâmbătă, în centrul Parisului au avut loc ciocniri între protestatarii antirasişti şi forţele de ordine, care au făcut uz de gaze lacrimogene; grupuri violente de manifestanţi au aruncat pietre de pavaj şi sticle spre poliţişti, relatează Reuters.

Judecătorul a decis că nu s-a dovedit imposibilitatea de a organiza proteste fără a încălca regulile sanitare preventive. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel