Data publicării:

Una dintre victimele lui Epstein îi cere public ducelui de York să recunoască implicarea în scandalul de pedofilie

Autor: Giorgiana Croitoru | Categorie: Stiri
WhatsApp
Una dintre victimele pedofilului condamnat Jeffrey Epstein susţine că a fost forţată să întreţină relaţii sexuale cu Andrew, duce de York, fratele mai mic al prinţului Charles al Marii Britanii, şi i-a solicitat public ducelui să recunoască implicarea în acest scandal, transmite miercuri Press Association. 

Virginia Giuffre a vorbit cu reporterii după o audiere a victimelor lui Epstein. Ea le-a precizat jurnaliştilor că prinţul Andrew "ştie ce a făcut". În cursul zilei de marţi, 16 femei care susţin că au fost victime ale lui Epstein au dat declaraţii în faţa unei instanţe din New York.

De la moartea lui Epstein, care aparent s-a sinucis în celula în care era ţinut, au apărut o serie de informaţii despre relaţia sa cu fratele mai mic al prinţului Charles. Conform acestor informaţii, cei doi ar fi călătorit împreună, cu avionul privat al lui Epstein, alături de adolescenta Virginia Roberts, care în prezent poartă numele Virginia Giuffre.

Virginia Giuffre a susţinut în documentele înaintate instanţei din Florida că a fost obligată să întreţină relaţii sexuale cu prinţul Andrew pe când era minoră, la doar 17 ani. Conform SKY News, Virginia Giuffre a precizat că a întreţinut relaţii sexuale cu prinţul Andrew de trei ori, inclusiv participând la o orgie organizată de Epstein la reşedinţa sa din Londra şi la o orgie organizată pe insula privată a lui Epstein din Caraibe.

Acuzaţiile pe care ea le-a formulat la adresa prinţului Andrew au fost respinse de o instanţă civilă americană în 2015, după ce un judecător a decis că aceste acuzaţii sunt "imateriale şi impertinente".

La rândul său, Palatul Buckingham a contestat informaţiile privind o legătură între Epstein şi prinţul Andrew, inclusiv faptul că aceştia ar fi zburat împreună în avionul privat al finanţistului pedofil.

Prinţul Andrew "ştie exact ce a făcut şi sper că va recunoaşte", a declarat Virginia Giuffre după audierile de marţi.

La rândul său, ducele de York a dat publicităţii un comunicat în care îşi exprimă "imensa compasiune" pentru victimele lui Epstein. El a recunoscut că a fost o "greşeală" să se întâlnească cu Epstein (66 de ani), după ce acesta a fost eliberat din închisoare în 2010, după 18 luni de detenţie pentru folosirea unor minore în scopul prostituţiei.

"L-am cunoscut pe domnul Epstein în 1999", susţine prinţul Andrew în comunicatul său prin care doreşte să "clarifice lucrurile pentru a nu mai lăsa loc speculaţiilor".

"În perioada în care l-am cunoscut, ne-am întâlnit din când în când, probabil nu mai des de o dată sau de două ori pe an. Am fost găzduit în câteva din reşedinţele sale. În niciun moment din timpul limitat pe care l-am petrecut alături de el, nu am văzut, nu am asistat şi nu am bănuit vreun comportament de acest fel, care a dus apoi la arestarea şi condamnarea lui", conform comunicatului prinţului Andrew.

Pedofilul Jeffrey Epstein a fost găsit mort în celula sa dintr-un centru de detenţie din New York la data de 10 august. Printre "celebrităţile" care au avut legături cu Epstein se numără şi fostul preşedinte american Bill Clinton.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel