Urmărește emisiunea live
Una dintre cele mai mari bănci dă credit ipotecar fără avans
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
Decizie uluitoare a uneia dintre cele mai mari bănci britanice. În vreme ce în România, unele bănci iau în calcul creșterea avansului la creditele imobiliare din cauza Legii dării în plată, în Marea Britanie, Barclays, una dintre cele mai mari bănci britanice, a lansat credit ipotecar de 100% din valoarea locuinței, adică fără niciun fel de avans, potrivit Financial Times. 

Decizia băncii vine în condițiile în care piața dă semne de revenire la obiceiurile de creditare riscante. Majoritatea băncilor din sistem cer cel puţin un avans de 5-10%, însă Barclays a decis că va plăti 100% din valoarea locuinţei fără să ceară niciun fel de depozit, notează zf.ro

Singura cerinţă a băncii este ca un membru al familiei sau tutore să facă un plasament de 10% din valoarea creditului, pe care să îl ţină la bancă pentru trei ani şi pe care va primi dobândă. Noul tip de credit ipotecar a fost gândit de britanici în ideea de a elimina dificultăţile pe care le întâmpina doritorii la contractarea creditului.

Mişcarea aminteşte de perioada dinaintea crizei, când creditele ipotecare riscante erau disponibile şi extrem de accesibile. Northern Rock, una dintre băncile care a dispărut în criză, era cunoscută pentru politica agresivă de creditare, oferind credite ipotecare fără garanţie de până la 125% din valorea proprietăţii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel