Una caldă, una rece pentru clanul CORDUNEANU. S-a întâmplat după ELIBERAREA lui Costel, cel mai mare dintre frați
Data publicării:
Autor: Andrada Oana
WhatsApp
clanul corduneanu
clanul corduneanu
După eliberarea lui Costel, cel mai mare dintre frați, clanul Corduneanu primește o lovitură.

Marți, 22 septembrie Judecătoria Iași a respins cererea de revocare a arestării preventive, formulată de Bogdan Corduneanu, aflat în Penitenciarul Iaşi.

Magistrații au decis, de asemenea, ca inculpatul să achite „suma de 300 de lei cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat pentru soluţionarea cererii de revocare a măsurii preventive”.

„În baza art. 362 alin.2 Cod procedură penală, constată legalitatea şi temeinicia arestului preventiv luat faţă de inculpat prin încheierea din data de 01.09.2020, pronunţată de Judecătoria Iaşi, menţinută prin încheierea Tribunalului Iaşi. În baza art. 208 alin.5 Cod procedură penală, menţine arestul preventiv luat faţă de inculpat. Cu drept de contestaţie în termen de 48 ore de la comunicare”, se mai arată în decizia instanței.

Decizia vine după ce, Tribunalul Iași a respins ca nefondată „contestaţia formulată de inculpatul-contestator Corduneanu Bogdan, fost Tofan, deţinut în stare de arest preventiv în Penitenciarul Iaşi”. Pe 11 septembrie a primit același răspuns și de la Judecătoria Iași. Pare-se că perseverența e punctul-cheie al fraților Corduneanu, care fac cereri de revocare a măsurilor una după alta. 

Bogdan Corduneanu și cele două dosare

Bogdan Corduneanu a fost pus inițial sub control judiciar în două dosare: unul pentru șantaj şi altul în urma scandalului de la o terasă. În al doilea caz, în urma unui conflict cu unul dintre reprezentanții clubului, Bogdan Corduneanu a scos un cuțit și a trecut la amenințări. 

„Vrei să bag ăsta în tine?”, a întrebat Bogdan Corduneanu, precizându-i tânărului că îl va înjunghia de 20 de ori.

La scurt timp, a fost căutat, ridicat de mascați și dus în arest. În luna august, Bogdan, fratele lui Costel Corduneanu, a fost trimis în judecată de procurori pentru tulburarea ordinii și liniștii publice și port sau folosire fără drept de obiecte periculoase.

În ceea ce privește dosarul de șantaj și complicitate la șantaj, în care Bogdan Corduneanu și Ștefan Bogdan Iacob sunt inculpați, pe 15 septembrie, Judecătoria Iași a hotărât că „acordă termen la data de 29.09.2020 pentru a se emite adresă către Barou în vederea desemnării unui apărător din oficiu”.

Costel Corduneanu, eliberat. Vrea să se facă scriitor 

Între timp, fratele său mai mare, Costel Corduneanu, a fost eliberat din penintenciar, după a cincea cerere. Costel Corduneanu a spus presei locale că de acum înainte vrea să muncească legal, având în plan să scrie trei cărți. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel