Un YouTuber a strâns fonduri de 600.000 de euro în 12 ore. Răspunsul ONU
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
O strângere de fonduri pe mai multe platforme a strâns mai bine de 1,5 milioane euro pentru a ajuta cu lupta împotriva Covid-19.

O strângere de fonduri pe mai multe platforme a strâns mai bine de 1,5 milioane euro pentru a ajuta cu lupta împotriva Covid-19, conform CNN.

Transmisiunea live #HopeFromHome (#SperanțăDeAcasă, n.r.) a adus împreună oameni de divertisment, influențatori, gameri și alți creatori de pe platforme precum YouTube, Facebook și Twitter pentru a ajuta trei fundații globale.

Jacksepticeye

Sean McLoughlin, un creator de conținut irlandez care deține canalul Jacksepticeye, a fost organizatorul principal al evenimentului de pe YouTube.
Transmisiunea sa live de 12 ore a strâns mai bine de 600.000 de euro, adică aproape de 40% din totalul global.

„Cuvintele nu pot exprima cât de nebunesc a fost azi", a scris McLoughlin într-o postare pe Instagram, după streaming. „Sunt foarte copleșit emoțional și nu am decât iubire și mulțumire față de cei care au donat și au făcut o diferență uriașă astăzi".

Donațiile vor fi împărțite între trei fundații

Donațiile au fost facilitate de platforma Tiltify, iar fondurile vor fi împărțite în mod egal între trei fundații de caritate: United Way Worldwide; Reacția de solidaritate a fundației ONU față de Covid-19 pentru Organizația Mondială a Sănătății; Red Nose Day a Comic Relief SUA.

„Este minunat să vezi cum comunitatea online vine laolaltă pentru #HopeFromHome", a transmis CEO-ul Tiltify, Michael Wasserman. „Ieri am avut cele mai multe donații exclusiv online pe care le-am văzut vreodată în 12 ore".

„În timp ce OMS conduce lupta contra bolii, trebuie să o susținem. Să vedem cum comunitățile online, mici și mari, vin în ajutor ieri pentru a strânge fonduri este extrem de îmbietor", a transmis președintele Fundațiilor ONU, Elizabeth Cousens.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel