Un weekend cu Brâncuși, la Muzeul Național de Artă al României
Autor: Flaviu Predescu | Publicat pe: 16 feb 2022, 16:33
WhatsApp
Muzeul Național de Artă al României
Muzeul Național de Artă al României
Sâmbătă 19 și duminică 20 februarie MNAR invită la ghidaje gratuite în Sala Constantin Brâncuși din Galeria Națională.

Cu prilejul Zilei Naționale Constantin Brâncuși, Muzeul Național de Artă al României (MNAR) vă invită la un program dedicat, în zilele de 18, 19 și 20 februarie, sub genericul Un weekend cu Brâncuși.

„Aniversarea sa va fi celebrată vineri 18 februarie de la ora 19 la Sala Auditorium printr-un concert de muzică tradițională românească susținut de Simion Bogdan-Mihai și Lăutarii de mătase. Acesta va fi precedat de aforismele marelui sculptor în lectura actorului Richard Bovnoczki, urmate, în aceeași interpretare, de aprecierile lui Ion Minulescu, Marcel Iancu și Paul Morand publicate în revistele de avangardă Contimporanul și Integral din anii 1925-1927.

MNAR lansează cu această ocazie și turul virtual al acestui spațiu care prezintă lucrările lui Constantin Brâncuși în muzeul nostru. Acesta este realizat în parteneriat cu echipa Into Virtual Reality și va fi pus la dispoziția publicului de sâmbătă, 19 februarie 2022, pe site-ul MNAR.

Omagiu părintelui sculpturii moderne

„Aniversăm cu bucurie nașterea părintelui sculpturii moderne cu muzică veche românească, care i-ar fi plăcut și lui. Accentuăm, astfel, legătura lui cu spiritualitatea românească și prezentăm aprecierile timpurii ale operei sale care dovedesc deschiderea către modernitatea cea mai acută a oamenilor de cultură  din România interbelică. Totodată, evenimentul deschide seria de manifestări culturale dedicate Zilei Internaționale a Francofoniei care se vor desfășura la MNAR sub genericul <<Dincolo de cuvinte – Au-delà des mots>>. Acestea vor cuprinde ghidaje dedicate în expozițiile permanente și expozițiile „Pallady 150”, prelegeri și alte activități cu public” spune Călin Stegerean, directorul general al MNAR.

Participarea la programul din 18 februarie 2022 se face cu bilet de intrare, preț 12 lei. Biletele vor putea fi cumpărate online de luni, 14 februarie 2022.

Participarea la tururile ghidate se va face în baza biletului de intrare la Galeria Națională și în limita a 15 persoane per ghidaj. Preț bilet intrare 20 lei, ghidaj gratuit.

Accesul la evenimente și ghidaje se face cu respectarea tuturor normelor pentru combaterea virusului SARS COV-2, în vigoare.

Programul UN WEEKEND CU BRÂNCUȘI poate fi consultat pe www.mnar.arts.ro și pe pagina de Facebook a Muzeului Național de Artă al României” anunță un comunicat MNAR.

UN WEEKEND CU BRÂNCUȘI  Program:

Vineri, 18 februarie 2022, ora 19.00, Sala Auditorium

„Când creezi trebuie să te confunzi cu Universul”, aforisme brâncușiene și cronici de epocă în lectura actorului Richard Bovnoczki

Concert Simion Bogdan-Mihai și Lăutarii de mătase.

Sâmbătă, 19 februarie 2022

Orele 11:00, 13:00, 15:00, 17:00 - Ghidaje în Sala Constantin Brâncuși

 acces prin Galeria Națională

 Duminică, 20 februarie 2022

Orele 11:00, 13:00, 15:00, 17:00 - Ghidaje în Sala Constantin Brâncuși

 acces prin Galeria Națională

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?