Un vulcan din Caraibe a erupt. Insula a fost evacuată
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Pixabay
Pixabay
Un vulcan din insulele Caraibe a erupt în mod exploziv, localnicii fugind din fața furiei naturii pe navele de croazieră din zonă. 

Un vulcan din Caraibe a erupt în cursul zilei de astăzi, pe insula St Vincent. Erupția explozivă a acoperit cu fum și cenușă aproape întreaga insulă. Vulcanul, numit La Soufrière, a fost inactiv timp de mai multe decenii, scrie BBC. Vineri, 9 aprilie, fumul și cenușa vulcanului s-au întins pe o suprafață de 6 kilometri, în aer. 

În cursul zilei de joi, primul-ministru Ralph Gonsalves i-a îndemnat pe cei 16.000 de locuitori din zonă să se autoevacueze, pentru a nu fi răniți de resturile vulcanice sau intoxicați cu fumul și gazele evacuate. Cei care au fugit din calea furiei naturii s-au adăpostit pe nave de croazieră care au ieșit în larg și în alte zone mai ferite ale insulei. 

Primele semne ale erupției au putut fi văzute joi după-amiază, pe craterul vulcanului. Vineri, în jurul orei 9:00 dimineața, ora locală, seismologii Univeristății Indiilor de Vest au confirmat faptul că o erupție explozivă este pe cale să aibă loc. 

„Oamenii încă sunt evacuați din zona roșie, a început ieri după-amiază și a ținut până târziu în noapte. Locul este într-o frenezie totală”, a declarat pentru Reuters Lavern King, un voluntar al centrului local de evacuare. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel