Un urs „terorist“ care a intrat peste turiști în cabană a fost împușcat. Animalul fusese relocat în Leaota, dar s-a întors la Voina
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
Un urs a intrat peste turiștii dinntr-o cabană din Voina.

Un urs a reușit să stârnească panică în Voina, județul Argeș, după ce a atacat mai multe locații de cazare.

Prezența animalului a fost semnalată în zona Cabanei Drumeților, peste drum de cabana Voina, printr-un apel la 112, în jurul orei 21:00. Imediat, la fața locului s-au deplasat echipaje din cadrul Detașamentului 7 Jandarmi, dar și un reprezentant la Fondului de Vânătoare.

Ursul fusese relocat în urmă cu un an în Munții Leaota, dar animalul s-a întors în Iezer.

Persoana care a sunat la 112 a declarat că turiștii care se aflau în cabană au fost evacuați deoarece ursul a intrat peste ei.

Potrivit Ziarul din Muscel, ursul i-a deranjat și pe cei care se aflau la Voina cu rulote și corturi în spațiile de camping. 

CITEȘTE ȘI      -      Când a deschis tomberonul a rămas şocat. "Nu te aştepţi să găseşti aşa ceva în gunoi!"

Familia unui bărbat atacat de urs va primi 35.000 de euro

De curând, Curtea de Apel Brașov a decis prin sentință definitivă ca Ministerul Mediului să plătească suma 35.000 de euro urmașilor unui bărbat din comuna Teliu, județul Brașov, decedat în urma atacului unui urs.

De asemenea, Ionuţ Filimon, primarul din Soveja, i-a cerut lui Tanczos Barna, ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, dar şi reprezentanților ai asociaţiilor pentru protecţia animalelor şi alţi factori de decizie de a veni cu soluţii pentru a-i proteja pe locuitorii din zonă.

Se pare că urșii dau iama în sat în mod regulat și-i deranjează pe locuitori și le ucid animalele. Se pare că în zonă este un număr extrem de mare de urși, de patru ori mai mulți decât limita maximă admisă.

CITEȘTE ȘI      -      Urs în zona Castelului Peleș, în „Noaptea Muzeelor“. A fost emis mesaj Ro-Alert

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel