Un urs supraponderal este căutat de polițiști după de a spart zeci de locuinţe din California
Data publicării:
Autor: Julia Pandi
WhatsApp
Un urs supraponderal este căutat de Poliţia din California după ce a pătruns în zeci de locuinţe.

Un urs negru american supraponderal, supranumit 'Hank the Tank' ('Tancul Hank'), este căutat de Poliţia din California după ce a pătruns în zeci de locuinţe din regiunea Lacului Tahoe începând din vara anului trecut, informează miercuri BBC, citat de Agerpres.

'Hank the Tank' cântăreşte 227 de kilograme, mult peste greutatea medie a ursului negru american (baribal), şi pare că a decis să renunţe la hibernarea din timpul iernii datorită prezenţei constante a surselor de hrană.

Autorităţile americane consideră că eutanasierea acestui urs ar putea fi necesară

Autorităţile americane consideră că eutanasierea acestui urs ar putea fi necesară, deoarece animalul a ajuns să se simtă foarte confortabil în prezenţa oamenilor. În schimb, asociaţiile care militează pentru protejarea faunei solicită ca 'Hank the Bear' să fie relocat într-un sanctuar pentru animale sălbatice.

Ursul californian a primit acea poreclă deoarece îi este mereu foame şi sparge constant case încuiate, precum şi case locuite de proprietarii lor.

'A învăţat să-şi folosească dimensiunile şi forţa pentru a pătrunde în locuinţe. Sparge uşi de garaj, sparge uşi principale ale caselor. Sparge şi ferestre', a declarat Peter Tira, purtător de cuvânt al Departamentului pentru Pescuit şi Faună din California.

Supranumit şi 'King Henry' ('Regele Henry') în presa americană, ursul Hank 'este imediat recunoscut datorită dimensiunilor sale excepţionale, blănii lui negre şi botului său mai deschis', a precizat Poliţia din South Lake Tahoe.

Metodele obişnuite şi neletale pentru alungarea urşilor, precum utilizarea unor cartuşe cu sare, sirene şi pistoale cu electroşocuri (care produc totodată un zgomot detestat de urşi) nu au avut succes în alungarea ursului 'Hank the Tank'.

Reprezentanţii Bear League, o asociaţie locală pentru protejarea faunei, spun că Hank a ajuns la acea greutate (urşii negri ajung la o greutate medie de 45-135 kilograme) din cauza apetitului său neobişnuit pentru alimente umane.

Ei au cerut ca Hank să fie capturat şi trimis într-un sanctuar pentru animale sălbatice, în loc să fie eutanasiat, şi i-au îndemnat pe locuitorii din regiunea Lacului Tahoe să fie mai vigilenţi în ceea ce priveşte depozitarea în siguranţă a alimentelor şi a deşeurilor lor.

'Hank nu se bazează pe o dietă compusă din furnici şi fructe de pădure, aşa cum fac mulţi dintre urşii sălbatici', a declarat Peter Tira.

'În regiunea Lacului Tahoe există un acces pe toată durata anului la hrană cu un bogat conţinut caloric - precum resturi de pizza, îngheţată sau simple gunoaie.

Pentru el este mai uşor să găsească acel tip de hrană decât să muncească timp de ore întregi pentru a găsi larve sub buturugi', a adăugat el.

Ursul a spart aproape 40 de locuinţe

Autorităţile locale au primit peste 150 de apeluri telefonice din cauza acţiunilor ursului Hank.

El a spart aproape 40 de locuinţe, provocând uneori pagube materiale importante, în ultimele şase luni. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel