Un urs polar, îmblânzit de mineri ruși, a devenit animal de companie / VIDEO
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Un urs polar, îmblânzit de mineri ruși, a devenit animal de companie / Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Un urs polar, îmblânzit de mineri ruși, a devenit animal de companie / Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Mineri din insula Severnaia Zemlea au reușit să îmblânzească un urs pular, iar acum a devenit animalul lor de caompanie.

Un urs polar a fost îmblânzit de mai mulţi mineri din insula Severnaia Zemlea şi a petrecut  câteva luni ca fiind „animal de companie” pentru aceştia. Femela a fost atrasă de mirosul de mâncare lşi a venit în luna februarie la baza în care locuiesc minerii din zona Arctică.

„Tot ce ştim e că mama puiului a murit şi că a venit la noi acum câteva luni, când a descoperit baza atrasă de mirosul mâncării. Minerii i-au salvat viaţa, puiul nu a avut nicio şansă să supravieţuiască. Au hrănit animalul pe cale de dispariţie şi prin asta l-au îmblânzit”, a explicat Andrei Gorban, directorul grădinii zoologice Royev Ruchei din Krasnoyarsk, care a jucat un rol cheie în salvarea ursului polar.

Femela trăieşte de câteva luni aproape de oameni, cu care s-a obişnuit atât de mult încât este acum comparată cu un câine. Se joacă constant cu minerii şi îi urmăreşte în jurul bazei. În imaginile video se vede cum ursul polar se joacă pe o scară de lemn şi îl „îmbrăţişează” apoi pe unul dintre bărbaţi, potrivit Publika.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel