Un urs a intrat într-o casă din județul Harghita. Vânătorii au tras cu arma ca să îl alunge
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Foto Pexels
Foto Pexels
Un urs a intrat într-o casă din județul Harghita.

Jandarmii din Harghita au fost solicitați să intervină pentru alungarea unui urs din orașul Bălan. Apelul a fost făcut de o femeie care semnala prezența a trei urși pe strada 1 Decembrie 1918 din orașul Bălan, județul Harghita.

La fața locului a fost trimis un echipaj de jandarmerie, care, împreună cu reprezentanți ai asociației de vânători și primarul localității, au trecut la alungarea unui singur urs aflat în zona locuințelor.

În timpul intervenției, ursul a pătruns într-o casă locuită al cărei proprietar nu se afla în imobil.

„A fost necesară folosirea armei de către vânători, deoarece animalul a devenit agresiv, încercând să atace echipa de intervenție, ursul fiind astfel, rănit. Acesta a fost alungat până la urmă în pădurea din apropiere, nefiind înregistrate decât pagube materiale pe timpul intervenției. La fața locului a fost prezent tot timpul și un echipaj SMURD”, au transmis jandarmii.

Echipa de jandarmi a mai rămas în zonă pentru o perioadă, pentru a se asigura că pericolul nu mai este iminent.

Miercuri dimineață, se va încerca găsirea animalului rănit de către o echipă constituită în acest scop.

Citește și / O casă a luat foc după ce proprietarul a adormit în timp ce fuma

O casă a luat foc, în noaptea de marți spre miercuri, în localitatea Pomârla, județul Botoșani, după ce proprietarul ar fi adormit în timp ce fuma.

Potrivit ISU Botoșani, flăcările s-au extins la o altă încăpere și la acoperiș.

Autoritățile au fost alertate aproape de miezul nopții de vecini, care, până la sosirea forțelor de intervenție, au intrat în casă și l-au căutat pe bărbatul în vârstă de 48 de ani.

Acesta a fost găsit într-o încăpere în care flăcările nu au ajuns, era conștient și nu prezenta arsuri. A fost predat unui echipaj de Ambulanță care l-au transportat la spital pentru îngrijiri medicale de specialitate.

Pompierii din Dorohoi au intervenit cu două autospeciale cu apă și spumă pentru stingerea incendiului și înlăturarea efectelor. Conform pompierilor, proprietarul a adormit în timp ce fuma.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel