Un ucrainean a încercat să intre in România cu o geantă plină cu 300.000 de euro
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
sursa foto: Poliţia de Frontieră Sighetu Marmaţiei
sursa foto: Poliţia de Frontieră Sighetu Marmaţiei
Un bărbat în vârstă de 32 de ani a încercat să intre în România, prin Vama Halmeu din Maramureș, cu 300.000 de euro ascunși într-o geantă. Bărbatul este cetățean ucrainean și se afla la volanul unui microbuz. Acesta nu declarase banii pe care îi avea în posesie.

În dimineața zilei de 14 decembrie un bărbat ucrainean a încercat să intre în România, prin Vama Halmeu din Maramureș avâd asupra sa 300.000 de euro pe care nu îi declarase. Bărbatul în vârstă de 32 de ani, se afla la volanul unui microbuz înmatriculat în Ucraina, când s-a prezentat la Punctul de Trecere a Frontierei. Evenimentul a avut loc în jurul orei 06.30.

Voia să cumpere mașini din Italia

Cu ocazia controlului efectuat asupra microbuzului, poliţiştii de frontieră au descoperit o geantă în care se afla suma de 319.650 euro, bani nedeclarați la controlul de frontieră. Banii au fost găsiți în geanta bărbatului. Bărbatul nu a declarat că ar avea banii asupra lui. Astfel, întreaga sumă a fost reținută până la clarificarea situației.

„La verificări, şoferul a declarat că geanta îi aparține, iar banii sunt ai lui. Acesta a mai declarat că dorea să ajungă în Italia, de unde urma să cumpere mai multe mașini, pe care, mai apoi, să le ducă spre vânzare în Ucraina”, arată Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră (ITPF) Sighetu Marmației.

Individul nu a putut prezenta niciun document justificativ și nici nu a declarat suma pe care o avea asupra sa conform legislației în vigoare. „În acest caz, întreaga sumă de bani a fost reţinută până la clarificarea situației, urmând ca ulterior să fie luate măsurile în consecință”, mai arată ITPF Sighetu Marmației.

Încă o tentativă la indigo

O tânără, în vârstă de 25 de ani, pasageră într-un autoturism, a fost identificată, în PTF Porţile de Fier II, având asupra sa suma de 45.100 de euro şi 2.500 franci elveţieni. Banii nedeclaraţi erau peste limita numerarului în valută şi/sau în moneda naţională stabilită prin lege, respectiv 10.000 de euro”, se arată într-un comunicat de presă, de marţi, al Poliţiei de Frontieră. Femeia, cetăţean român, a fost amendată cu 3.000 de lei, iar suma de bani a fost reţinută pentru o perioadă de 30 de zile, până va face dovada obţinerii acesteia.

”E bine să ştiţi: Regulamentul (CE) 1889/2005 al Parlamentului European şi al Consililului din 25 octombrie 2005 privind controlul numerarului la intrarea sau ieşirea din/în Comunitate stabileşte obligaţia pentru orice persoană fizică care intră sau iese în/din Uniunea Europeană şi transportă numerar în valoare de 10.000 euro sau mai mult de a declara această sumă la organele competente din statul membru prin care se realizează tranzitarea spaţiului comunitar”, transmite Poliţia de Frontieră.

Poliţiştii de frontieră au dispus, faţă de persoana în cauză, o măsură de control la frontieră, pentru o perioadă de un an de zile.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel