Un turist a fost recuperat de Salvamont Argeș, după ce a căzut de la 40 de metri. A fost solicitat un elicopter SMURD
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Sursă foto: Facebook - Salvamont Argeș
Sursă foto: Facebook - Salvamont Argeș
Un turist în vârstă de 71 de ani a avut nevoie de intervenția Salvamont Argeș, după ce a căzut de la 40 de metri. 

UPDATE ORA 14.49 Turistul accidentat pe Vârful Lespezi a fost recuperat cu ajutorul elicopterului SMURD venit de la Târgu Mureş, a anunţat Serviciul Public Salvamont Argeş.

"Victima a fost recuperată de elicopterul SMURD şi va fi transportată la spital", se precizează într-o postare de pe contul de Facebook al Salvamont Argeş.

Salvamontiştii argeşeni au intervenit, sâmbătă, pentru recuperarea unui turist accidentat în zona Vârfului Lespezi, fiind solicitată şi intervenţia unui elicopter SMURD cu troliu. Victima, un bărbat de 71 de ani, a căzut aproximativ 40 de metri şi a suferit o fractură de picior.

"Acţionăm cu 9 salvatori montani de la Baza de salvare montană Cota 2000. A fost alertat şi elicopterul SMURD cu troliu de la Târgu Mureş. În creastă este vânt puternic şi dacă elicopterul nu va putea executa misiunea, extragerea şi transportul victimei la baza muntelui se va face de echipele de salvatori montani, pedestru", a transmis anterior Salvamont Argeş.

ORA 13.43 Salvamont: Argeş: Acţiune de salvare a unui turist accidentat; a fost solicitat un elicopter SMURD cu troliu

Salvamontiştii argeşeni intervin, sâmbătă, pentru recuperarea unui turist accidentat în zona Vârfului Lespezi, fiind solicitată şi intervenţia unui elicopter SMURD cu troliu.

Potrivit reprezentanţilor Serviciului Public Salvamont Argeş, este vorba de un bărbat de 71 de ani, care a căzut aproximativ 40 de metri şi a suferit o fractură de picior.

"Acţionăm cu 9 salvatori montani de la Baza de salvare montană Cota 2000. A fost alertat şi elicopterul SMURD cu troliu de la Târgu Mureş. În creastă este vânt puternic şi dacă elicopterul nu va putea executa misiunea, extragerea şi transportul victimei la Baza muntelui se va face de echipele de salvatori montani, pedestru", a transmis Salvamont Argeş. 

Două persoane blocate în zona cascadei Vânturiș

La mijlocul acestei luni, două persoane au rămas blocate în zona cascadei Vânturiş din Munţii Bucegi, acţiunea de recuperare a acestora fiind una dificilă din cauza terenului foarte accidentat şi a instabilităţii stratului de zăpadă.

Şeful Salvamont Sinaia, Nicolae Cojanu, a declarat că şapte salvatori montani intervin pentru recuperarea celor două persoane, potrivit Agerpres. Zona este foarte accidentată, stratul de zăpadă măsoară pe alocuri peste 1,5 metri înălţime şi este pericol de declanşare a unor avalanşe, a precizat sursa citată. 

1.500 de oameni salvați pe munte într-o singură lună. Sabin Cornoiu (SALVAMONT): Știm de ce crește numărul. Pandemia, rol important

Sabin Cornoiu, președintele Asociației Naționale a Salvatorilor Montani din România, a vorbit, în exclusivitate pentru DC News, despre numărul extrem de mare de turiști salvați în luna februarie pe munte.

În luna februarie salvamontiștii au fost solicitați să intervină în 1.453 de acțiuni de salvare și de acordare a primului ajutor medical, acțiuni în care au fost salvate 1.511 persoane, anunță Asociația Națională a Salvatorilor Montani din România și Consiliul Serviciilor Publice Salvamont.

Citește continuarea AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel