Un turist a fost găsit mort în Munţii Gutâi. VIDEO
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Un turist a murit în Munţii Gutâi. Salvamont Maramureș a intervenit la fața locului.

Un turist a fost găsit mort în Munţii Gutâi, pe o potecă spre Vârful Iricău, a informat, duminică, Serviciul Public Judeţean Salvamont Maramureş.

"În urmă unui apel 112 un turist a anunțat faptul că în zona mai sus amintită pe marginea potecii se află un bărbat căzut inconștient, fără semne vitale.Salvamontiștii s-au deplasat de urgență în zona menționată. Prezenți la față locului au fost criminaliștii de la IPJ Maramureș. Aceștia din urmă au constatat faptul că turistul echipat corespunzător unei drumeții nu prezența semne vitale din păcate, fiind declarat decedat. Bărbatul în vârstă de 53 ani a fost coborât cu targă UT 2000 de echipa Salvamont Maramureș fiind predat echipei de la IML.Dumnezeu să îl odihnească. Condoleanțe familiei. ", se arată într-o postare pe Facebook a Salvamont Maramureș.

Bărbatul, în vârstă de 53 ani, a fost coborât cu targa de echipa Salvamont Maramureş, fiind predat echipei de la IML care urmează să stabilească cauza decesului. Deocamdată nu se știe de ce bărbatul s-a aventurat în acea zonă și dacă suferea de vreo boli.

VEZI ȘI: Patru turiști, blocați în Masivul Ceahlău. Se află în stare de epuizare

Reamintim că la mijlocul lunii aprilie un sportiv care a dispărut într-o zonă plină de urşi din Azuga a fost găsit mort. Cazul a șocat pe toată lumea. Bărbatul de 39 de ani ieșise să alerge și a fost găsit decedat a doua zi. El ar fi fost atacat de un urs.

Potrivit tatălui victimei, fiul său cunoștea bine zona respectivă. Oamenii legii au pornit în căutarea sportivului. Zeci de forțe au fost mobilizate atunci, inclusiv câini de urmă. Într-un final, în zona Limbășelu, a fost găsit trupul neînsufleţit al bărbatului. Intervenția a fost una destul de grea, deoarece terenul respectiv era accidentat. Salvamontiștii au adus trupul bărbatului până la poalele muntelui, acolo unde a putut fi preluat de familie. Oamenii care l-au cunoscut pe bărbat l-a descris ca fiind "un om al muntelui". 

VEZI ȘI: Sportivul dispărut într-o zonă plină de urşi din Azuga a fost găsit mort

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel