Un tribunal din Jersey a înghețat active de 7 miliarde de dolari aparținând lui Roman Abramovici
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Roman Abramovici/ foto captură video Youtube
Roman Abramovici/ foto captură video Youtube
Roman Abramovici a rămas fără active în valoare de șapte miliarde de dolari, puse sub sechestru de un tribunal din Jersey. 

Miliardarul rus Roman Abramovici a avut 7 miliarde de dolari în active înghețate de un tribunal din Jersey. Marți, poliția din Jersey a percheziționat spații suspectate a fi în legătură cu afacerile lui Abramovici de pe insulă, a declarat Departamentul Ofițerilor din Jersey.

Miliardarul se află pe lista de sancțiuni din Marea Britanie pentru războiul din Ucraina.

Activele de pe insulă au fost puse sub sechestru

Channel Island Jersey urmează politica Marii Britanii și impune sancțiuni acelorași oameni. Insula este guvernată în mod independent, dar ține cont de politica Marii Britanii. 

”Curtea Regală a impus, de asemenea, un ordin oficial de sechestru pe 12 aprilie asupra activelor estimate a fi evaluate la peste 7 miliarde de dolari, care sunt suspectate a fi legate de domnul Abramovici și care sunt fie situate în Jersey, fie deținute de către entitățile juridice încorporate în Jersey”, a transmis Departamentul Ofițerilor din Jersey.

Abramovici a fost printre acei câțiva ruși bogați adăugați luna trecută pe listele de sancțiuni ale Regatului Unit și ale Uniunii Europene din cauza invaziei Rusiei în Ucraina, iar guvernele au luat de atunci măsuri pentru a le confisca iahturile și alte bunuri de lux.

Iahturile din Caraibe, sechestrate

Miliardarul a încercat să vândă Chelsea Football Club în martie, dar acel proces i-a fost sistat de către Guvern după ce a fost sancționat.

La începutul acestei luni, națiunea din Caraibe Antigua și Barbuda a declarat că este dispusă să ajute Marea Britanie să sechestreze iahturile deținute de Abramovici.

Superyacht-urile despre care se crede că ar aparține omului de afaceri, care au împreună o valoare de aproximativ 1,2 miliarde de dolari, au fost andocate și în sud-vestul Turciei, în afara jurisdicției UE și a Regatului Unit.

Te-ar mai putea interesa și: UPDATE: Informaţia, dezminţită/ Sancţionat de Marea Britanie, Roman Abramovich ar fi cumpărat un alt club de fotbal

Vezi și: Romani Abramovici nu ar fi fost otrăvit, ci s-ar fi îmbolnăvit din cauza unui factor de mediu

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel