Un tren de marfă, încărcat cu cărbune, a deraiat la ieșire din Răcari. Circulația feroviară, blocată
Autor: Nicoleta Baciu | Publicat pe: 01 noi 2022, 09:28
WhatsApp
Un tren de marfă, încărcat cu cărbune a deraiat la ieșire din Răcari. Circulația feroviară, blocată
Un tren de marfă, încărcat cu cărbune a deraiat la ieșire din Răcari. Circulația feroviară, blocată
Nouă vagoane încărcate cu cărbune ale unui tren de marfă al CFR au deraiat, marți dimineață, în halta Răcari, județul Dolj. Până la reluarea circulației trenurilor, călătorii sunt transbordați cu autovehicule între Filiași și Coțofeni, anunță CFR SA.

Compania Naţională de Căi Ferate “CFR” SA informează că în această dimineață 9 vagoane din compunerea unui tren de marfă, care transporta cărbune pe relația Motru Est – Cernele, au deraiat la ieșire din halta Răcari.

Garnitura feroviară, compusă din 39 vagoane, încărcate cu cărbune (3100 de tone), aparține operatorului național de transport feroviar de marfă și circula pe relația Motru Est – Cernele. Deraierea celor 9 vagoane, dintre care 6 răsturnate, s-a produs între stațiile Răcari și Coțofeni.

Evenimentul feroviar va fi anchetat de o comisie de specialitate, care va stabili cauzele producerii deraierii, precizează sursa citată.

În ceea ce privește menținerea continuității transportului feroviar de călători, SRCF Craiova va asigura transbordare cu mijloace auto, pentru pasagerii din trenurile trasate să tranziteze această zonă, pe relația Filiași – Coțofeni. Conform sursei citate, pasagerii trenului R 2080 au fost deja preluați de autocare.

Transbordarea auto va fi menținută până la finalizarea tuturor intervențiilor necesare, în astfel de evenimente, de la ridicarea, repunerea vagoanelor pe șină, retragerea lor în stație, inclusiv verificarea liniei și, în funcție de constatările personalului de specialitate, lucrări de reparații la linie și la componentele infrastructurii feroviare, dacă situația o impune.

Personalul de specialitate al SRCF Craiova, prezent la fața locului, va lua toate măsurile care se impun în astfel de situații, pentru intervenția cu utilaje necesare repunerii pe șină vagoanelor răsturnate și eliberarea gabaritului, în vederea reluării traficului feroviar în condiții de siguranță, se mai arată în comunicat.

Compania Naţională de Căi Ferate CFR S.A. cere scuze călătorilor pentru întârzierile care se vor înregistra în circulația trenurilor pe raza Regionalei CF Craiova, urmare a producerii acestui eveniment, cu precizarea că personalul feroviar va colabora permanent cu reprezentanții operatorului de marfă și va asigura tot suportul tehnic necesar pentru repunerea pe șină a vagoanelor și restabilirea circulației în condiții normale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?