Un tren a agăţat cablurile de înaltă tensiune la Ploieşti. Pasagerii au plecat pe jos
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Foto: pixabay.com
Foto: pixabay.com
Un tren privat a blocat circulația feroviară la ieșire din Ploiești după ce a agățat cablurile de înaltă tensiune. 15 pasageri au plecat pe jos spre oraș. 

Un tren privat care circula pe ruta Ploieşti Sud-Urziceni a agăţat, sâmbătă seară, cablurile de înaltă tensiune la ieşirea din municipiul Ploieşti către Dâmbu, circulaţia fiind blocată pentru a asigura intervenţia echipajelor, scrie Agerpres. 

Pasagerii au plecat pe jos



Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Prahova, în tren se aflau 15 persoane care au fost evacuate şi se deplasează pe jos către Ploieşti.

"Începând cu ora 20,24, circulaţia este blocată pentru a se asigura intervenţia echipajelor. La locul evenimentului a fost mobilizată o autospecială pentru deblocare", precizează sursa citată.

Anunțul poliției 



Inspectoratul Judeţean de Poliţie Prahova a anunţat că echipa operativă sosită la faţa locului a constatat că firul II al reţelei de cale ferată Urziceni - Ploieşti Sud, în zona km feroviar 3+800, a fost rupt de un arbore care s-a prăbuşit din cauze naturale, crengile fiind ulterior acroşate de garnitura respectivă.

"Poliţiştii Serviciului Judeţean de Poliţie Transporturi Prahova au fost sesizaţi cu privire la faptul că pe calea ferată din zona Staţiei CF Dâmbu a căzut un copac. Faţă de cele sesizate s-a constituit echipa operativă care s-a deplasat la faţa locului unde au constatat faptul că firul II al reţelei de cale ferată Urziceni - Ploieşti Sud, în zona km feroviar 3 +800 a fost rupt de un arbore care s-a prăbuşit din cauze naturale. Ulterior, crengile căzute au fost acroşate de un tren care circula din direcţia Urziceni spre staţia Ploieşti Sud, în care se aflau 15 călători, niciunul dintre aceştia nefiind rănit, aceştia fiind evacuaţi din tren în condiţii de siguranţă. Circulaţia este oprită pe firul II Urziceni - Ploieşti Sud până la remedierea defecţiunii", precizează sursa citată. 

Tot la Ploiești: Materialul radioactiv de la fosta rafinărie Astra a fost ridicat

Materialul contaminat din cauza căruia au fost înregistrate, vineri, depăşiri ale nivelului de radioactivitate pe amplasamentul fostei rafinării Astra din Ploieşti a fost ridicat şi depozitat.

Potrivit Agerpres, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Prahova a anunțat că materialul contaminat (cutie de protecţie de aproximativ 20/20 cm) a fost ridicat de echipa Biomedica Ploieşti şi depozitat, măsurătorile ulterioare stabilind că nu mai sunt radiaţii.

Vezi mai multe aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel