Un tigru a suferit o operație oftalmologică, pentru a-i fi salvată vederea
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Pixabay
Pixabay
O felină de talie mare a fost operată la ochiul stâng de specialiștii veterinari ai Universității Cambridge. 

Veterinarii care au efectuat operația oculară a tigrului spun să este prima astfel de operație realizată pe o felină de talie mare. 

Ratna este un tigru de Sumatra în vârstă de 17 ani. Felina trăiește în Rezervația Shepreth, în apropiere de orașul Cambridge, în Marea Britanie. Personalul care o îngrijește pe aceasta a observat un defect al ochiului stâng, unde avusese inițial o operație de cataractă, iar oftalmologii veterinari au diagnosticat un ulcer. 

Operația de cornee, care nu este ceva neobișnuit la câinii și pisicile domestice, a necesitat o cantitate enormă de anestezic pentru Ratna, care cântărește 93 de kilograme. Chirurgul David Williams, din cadrul spitalului ce aparține Școlii veterinare Queens de la Universitatea Cambridge a declarat că după două luni „Ratna va fi externată”, deoarece s-a vindecat complet. 

Tigrul a suferit mult timp de cataractă, înainte ca ea și fiica ei să fie mutate în parcul în care viețuiesc astăzi. 

Prima operație nu a reușit

În februarie s-a performat o operație pentru a trata decolorarea corneei, dar aceasta nu a avut succes, iar ochiul stâng al felinei s-a deteriorat. 

„Cred că a reușit să își lovească ochiul cu un băț din bambus din perimetrul ei”, a declarat pentru BBC medicul Williams. 

Operația a presupus aplicarea unei suprafețe suplimentare pe ochi, pentru a permite corneei să se vindece. 

„Este la fel cum am face cu orice pisică domestică, dar cu mult mai mult anestezic. Nu cred că cineva a mai realizat asta cu o felină din această specie”, a mai adăugat veterinarul despre intervenția de 30 de minute.

Felină pierdută

Dacă felinele din Marea Britanie sunt tratate cu operații de mare precizie, altele din Statele Unite ale Americii sunt...pierdute! Un tigru aflat în libertate, care a îngrozit locuitorii din Houston, Texas, este în continuare căutat, iar proprietarul său a fost arestat, a declarat marţi poliţia locală, relatează Agerpres.

"Tigrul nu a fost încă localizat", au precizat forţele de ordine din cel mai mare oraş din Texas pe contul lor de Twitter.

Presupusul proprietar al acestuia, un tânăr de 26 de ani implicat într-un caz de crimă, care fusese eliberat condiţionat, este acuzat că a fugit de ofiţerii veniţi la locuinţa sa să-l aresteze, luând animalul în maşină. Potrivit avocatului său, tigrul nu îi aparţine.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel