Un test respirator pentru depistarea Covid, autorizat de urgență de FDA
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Foto Ilustrativ/Pexels Cottonbro
Foto Ilustrativ/Pexels Cottonbro
Administraţia americană pentru alimente şi medicamente (FDA) a acordat autorizare în regim de urgenţă pentru un test respirator de depistare a COVID-19, informează vineri DPA.  

Dispozitivul este de dimensiunile unei valize portabile, a anunţat joi agenţia. Utilizatorii suflă într-un tub, ca şi cum ar umfla un balon.

Rezultate în mai puțin de trei minute. Va putea fi folosit în cabinete medicale sau spitale


Aparatul oferă rezultatele în mai puţin de trei minute pe baza unei analize chimice şi va putea fi folosit, spre exemplu, în cabinete medicale sau spitale.

Dispozitivul a reuşit să identifice persoanele infectate cu COVID-19 în 91% dintre cazuri, iar persoanele care nu erau infectate, în 99% dintre cazuri. La teste au participat atât persoane simptomatice, cât şi persoane asimptomatice.

Aparatul a dat dovadă de o precizie similară în cadrul unui studiu clinic de monitorizare axat pe varianta Omicron, a precizat FDA într-un comunicat. Testele existente necesită prelevare din nas sau gât, notează Agerpres.

Citește și - Pfizer va solicita autorizarea dozei booster a vaccinului său pentru grupa de vârstă 5-11 ani în SUA și în alte regiuni ale lumii

Alianţa Pfizer-BioNTech a anunţat joi că a obţinut rezultate pozitive în studiile clinice desfăşurate pentru a testa doza booster a vaccinului său anti-COVID-19 în rândul copiilor din grupa de vârstă 5-11 ani şi că va depune o cerere de autorizare a acestei doze suplimentare 'în următoarele zile' în Statele Unite şi în alte regiuni ale lumii, informează AFP. 

Studiile au analizat eşantioanele sangvine recoltate de la copii care au primit doza booster la aproximativ şase luni după vaccinarea lor cu cea de-a doua doză.

După administrarea dozei booster, nivelurile de anticorpi neutralizanţi împotriva variantei Omicron a noului coronavirus au crescut de 36 de ori în raport cu nivelurile observate după injectarea celei de-a doua doze. Omicron este de acum varianta dominantă a virusului SARS-CoV-2 la nivel mondial. Schema iniţială de vaccinare, bazată pe două doze, pentru copiii din grupa de vârstă 5-11 ani a fost autorizată de Agenţia americană pentru alimente şi medicamente (FDA) încă din octombrie 2021. Vezi articolul inițial aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel