Un test realizat pe suprafața pielii va putea identifica boala Parkinson
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Pexels
Pexels
Oamenii de știință britanici au dezvoltat un test de piele care va putea identifica dacă o persoană suferă de Parkinson.

Un test realizat la nivelul pielii va putea determina dacă o persoană suferă de Parkinson sau nu, transmite BBC. Oamenii de știință din Marea Britanie susțin că în sebumul persoanelor cu Parkinson, stratul uleios de la suprafața pielii, se regăsesc compuși unici.

Ideea testului a luat naștere după ce o femeie cu un simț olfactiv foarte dezvoltat putea mirosi persoanele cu Parkinson. Joy Milne este o asistentă pensionată și îi ajută pe oamenii de știință de le Universitatea din Manchester să dezvolte testul care diagnostichează boala Parkinson. Acuratețea cu care Joy a identificat pacienții bolnavi de Parkinson este de 100%.

Studiile au fost realizate pe 500 de subiecți diagnosticați cu Parkinson, iar testele dezvoltate au reușit să identifice corect boala în 8 cazuri din 10. Noua soluție este simplă, rapidă, mai ieftină și accesibilă, deoarece tehnologia este disponibilă deja.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel