Un tată și-a lăsat fiica singură acasă și a plecat cu iubita în oraș. Dispozitivul Alexa, lăsat pe post de bonă. Fapta l-a costat scump
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Un tată și-a lăsat fiica singură acasă și a plecat cu iubita în oraș. Dispozitivul Alexa, lăsat pe post de bonă. Fapta l-a costat scump / Foto: Pixabay, de finnhart
Un tată și-a lăsat fiica singură acasă și a plecat cu iubita în oraș. Dispozitivul Alexa, lăsat pe post de bonă. Fapta l-a costat scump / Foto: Pixabay, de finnhart
Află în articol cum a fost pedepsit un bărbat care și-a lăsat copilul singur în casă, supravegheat de Alexa, ca să bea la cârciumă.

Un tată și-a pierdut custodia fiicei sale după ce a lăsa dispozitivul Amazon "Alexa" drept dădacă, în timp ce era la cârciumă, scrie LAD Bible. Dispozitivul Amazon pentru servicii de voce bazat pe cloud este folositor pentru multe lucruri, de la realizarea listelor de sarcini până la setarea alarmelor, dar a avea grijă de un copil de orice vârstă, nu este una dintre opțiuni.

Totuși, exact asta a făcut bărbatul despre care vorbim. El și-a lăsat fiica de cinci ani singură acasă, afirmând că o supraveghea de la distanța folosind aplicația pentru telefon Alexa. Bărbatul în vârstă de 30 de ani, care nu a fost numit din motive legale, s-a confruntat în instanță săptămâna aceasta pentru că și-a lăsat "de bunăvoie fiica acasă" la ora 20:00 pe 13 august, anul trecut, pentru a ieși la băut.

Cum au aflat polițiștii de acest caz

Autoritățile au descoperit fapta abia în jurul orei 2 dimineața, când și-a sugrumat noua iubită, iar vecinii au sunat la poliție după ce au auzit țipete venind din grădina lor. Când au sosit polițiștii, el a recunoscut că și-a lăsat fiica acasă singură, iar pe Alexa ca să o vegheze, în timp ce el "a mers la mai multe pub-uri" în orașul Powys.

Procurorul Stephen Davies a declarat instanței că inculpatul și noua lui iubită se cunoșteau de aproximativ șapte luni atunci când au ieșit împreună în oraș.

El a spus: "Femeia băuse în ziua aceea și el era cu ea. Ea a ieșit pe la 8 seara la fel ca și el. Copilul a fost lăsat în apartament. Au mers la mai multe cârciumi și ea spune că nu își poate aminti nimic, doar momentul în care el a sugrumat-o. Nu-și amintește cum a ajuns acasă. A fost chemată poliția și au fost observate urme pe gâtul ei. Ea a spus că copilul a fost lăsat în casă pentru o perioadă scurtă de timp".

Bărbatul și-a recunoscut vina

Când PC Phillip Coombs a ajuns la proprietatea bărbatului la 2:10, l-au găsit pe bărbat și pe iubita lui certându-se.

"Când a fost ulterior intervievat, a declarat că a prins victima de gât. I-a spus să tacă și că trebuie să se calmeze. A spus că și-a lăsat fiica acasă, dar că avea aplicația Alexa pe telefon pentru a-i monitoriza sforăitul. Este un tânăr cu un caracter bun anterior, dar care a pledat acum vinovat pentru infracțiuni grave. Consecințele acestui lucru vor fi resimțite de el multă vreme. Fiica lui a fost luată și, în mare parte, el a avut grijă de ea. A simțit că își supraveghează fiica, dar își dă seama că nu poți face asta de la distanță. A fost un efort din partea lui să o supravegheze, dar știe că nu așa ar trebui să procedeze un părinte", a adăugat Davies.

Bărbatul a pledat vinovat pentru strangulare intenționată și neglijare a copilului lîn fața Tribunalului Llandrindod Wells din Țara Galilor și a primit o pedeapsă de 12 luni de închisoare cu suspendare pentru doi ani.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel